Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrailli Askerlerini Tutuklanma Korkusu Aldı

İsrailli politikacı ve ordu mensuplarının yurtdışı seyahatler sırasında tutuklanma korkusu her geçen gün artıyor. 

30 Ekim 2009
İsrailli Askerlerini Tutuklanma Korkusu Aldı

Savaş suçu işleyen askeri yetkilileri yargı önüne çıkarmak için uluslararası girişimler sürüyor

Alman Deutsche Welle'in haberine göre İsrail eski Genelkurmay Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Moşe Yaalon bu ay başında İngiltere ziyaretini iptal etmişti. Aynı zamanda, Stratejik Sorunlardan Sorumlu Bakan olan Yaalon, yurt dışına çıkmaktan mümkün olduğunca kaçınıyor.

İsrailli yetkililer Gazze işgali sırasında sivilleri hedef alan İsrail eski Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon, neden yurt dışına çıkmadığını, İsrail ordu radyosunda şöyle açıkladı:

"Bunu, ordumdaki subaylara da her zaman söyledim. Ordunun bizden de hayatımızı feda etmeye hazır olmamızı istediğini çok iyi biliyoruz. O halde ben de Avrupa başkentlerini ziyaretten kaçınmaya hazırım ve ülkenin güvenliğini savunmak için inisiyatifi orduya bırakmayı tercih ediyorum."

Yaalon, savaş suçu işleyen İsrailli politikacı ve subaylar arasında yer alıyor. Yahudi avukat Daniel Makover, İngiltere'de Filistinli grupların, İsrailli sorumluları yargı önüne çıkarma çabalarını koordine ediyor.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.