Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ayetullah Hamedani:"Tüm Dünya Adalete Susamış Durumda"

Büyük alimlerden Ayetullah Nuri Hemedani, BMT dönem başkanı ile görüşmesinde, adaletin tüm dünyada kurulması gerektiğini, küresel düzeyde güç sahibi olanların adaleti kötüye kullanmamaları gerektiğini kaydetti. 

24 Ekim 2009
Ayetullah Hamedani:

Güney Kore cumhurbaşkanı danışmanı ve beraberindeki heyeti kabul eden İslam aleminin büyük alimi Ayetullah Nuri Hemedani, Güney Kore’nin İran’ın iktisadi konularındaki katılımının önemli olduğunu belirtti.

Ayetullah Nuri Hemedani BMT dönem başkanına hitaben, dünyanın bir çok bölgesinde çeşitli sorunların yaşandığını, bu sorunların en belirgin olanı Yemen, Pakistan, Suudi Arabistan ve diğer bazı ülkelerde Şii müslümanlara yönelik ağır baskılar olduğunu, bu sorunların giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Adaletin tüm insanların en temel haklarından biri olduğunu ve tüm dünyada uygulanması gerektiğini kaydeden Ayetullah Nuri Hemedani, BMT dönem başkanından adaleti tüm dünyada egemen kılmasını ve küresel düzeyde güç sahibi olanların adaleti kötüye kullanmalarını engellemesini beklediklerini dile getirdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.