Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hizbullah'tan Hamas'ta Kutlama Mesajı

Şartlarından taviz vermeyerek 20 kadın esiri İsrail zindanlarından kurtaran Hamas'a, Hizbullah'tan kutlama mesajı geldi. 

05 Ekim 2009
Hizbullah'tan Hamas'ta Kutlama Mesajı

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrailli esir asker Gilah Shalit’in yaklaşık 3 dakikalık video görüntüsü karşılığında, 20 Filistinli kadın esirin, esaretine son vermeyi başaran Hamas’ı ve Filistin halkını kutladı.

Hizbullah tarafından dün yapılan basın açıklamasında “Direnişin bu iradesi ve azmi olmasaydı, elde edilen bu başarılı sonuca ulaşılamazdı” denildi.

Hizbullah ayrıca elde edilen bu başarının, İsrail zindanlarındaki 11 bin esiri kurtarmak için, direnişin cihad yoluna devam etmesi gerektiğini gösteren bir mesaj olduğunu kaydetti.

Hizbullah, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çünkü Arap dünyasının Filistin halkının haklarını savunma ve esirleri kurtarma adına bir plan ortaya koyamadığı bir dönemde tek seçeneğin direniş olduğu, geçmiş tecrübelerle bir çok kez ispatlanmıştır. Çünkü Aap rejimlerinin bir çoğu, Siyonist rejimin katliamlarında parmağı olan Amerika Başkanı Barack Obama’nın “ilişkileri normalleştirme” siyasetini uygulamaya mahkumdur.”

Hizbullah ayrıca, Goldstone Raporu'nun Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu’nda oylanmasının, Filistin Yönetimi dahil bir çok Arap ve müslüman hükümetlerin de desteğiyle ileri bir tarihe ertelenmesinin, insanlık adına işlenmiş bir suç olduğunu vurguladı.

“Goldstone Raporu'nun oylanmasının ileri bir tarihe ertelenmesi, Filistin halkına karşı yeni işlenen uluslararası bir suçtur” diyen Hizbullah, Goldstone Raporu'nun ertelenmesiyle, İsrail’in Filistin’de işlediği suçların üstünün örtbas edildiğini ifade etti.

Hizbullah son olarak “Direniş ve cihad yolunun nuru, İsrail, Amerike ve bu ikisiyle birlikte olanların işledikleri suçları ifşa edecek, bu dünyanın hür insanları, hakların ve mukaddesatın geri alınması için varlıklarını korumaya devam edeceklerdir” dedi.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.