Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İhsanoğlu, Clinton ile Görüştü

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Washington temasları kapsamında Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile bir araya geldi. 

04 Ekim 2009
İhsanoğlu, Clinton ile Görüştü

İhsanoğlu'nun Obama yönetimine ve sonrasında düzenlediği basın toplantısında verdiği mesajlar ABD'nin Müslüman dünyası ile ilişkilerinin yanısıra Afganistan ve İran odaklıydı.

İhsanoğlu, "Afganistan'da askeri harekatın çözüm olmadığını, sorunu daha da karmaşıklaştırdığını belirtti, sivil kayıplara dikkat çekerek daha geniş bir barış planı olması gerektiğini söyledi.

İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri, Amerikan Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmenin başında da ABD Başkanı Barack Obama'nın Müslüman dünyasına yönelik Mısır'da yaptığı konuşmaya değindi.

İhsanoğlu, tarihi konuşmanın Müslüman dünyasında büyük beklentiler yarattığını söyledi, "Bu konuda ABD ile işbirliğine hazırız" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, İran ve nükleer programı konusunda da diplomasi ve müzakere vurgusu yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.