Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Necef İlmi Havzaları Baki Mezarlığındaki İmamların (a.s) Kabirlerinin Onarılmasını İstedi

Vahabiler tarafından Cennetül Baki Mezarlığı'nın tahrip edilme yıldönümü olan 8 Şevval münasebetiyle 27 Eylülde Necef ilmi havzaları bir bildiri yayınlayarak buranın onarılmasını talep etti. 

29 Eylul 2009
Necef İlmi Havzaları Baki Mezarlığındaki İmamların (a.s) Kabirlerinin Onarılmasını İstedi

Savtul Irak haber sitesinden aldığı bilgiye göre, Necef İlim Havzası tarafından yayınlanan bildiride Cennet'ül Baki'nin yeniden inşa edilerek onarılması Arabistan toplumuna siyasi ve içtimai olarak hiçbir zarar vermez, denildi.

Peygamber efendimizin Ehl-i Beyt’inin pak kabirlerinin tahrip edilmesi, bütün Müslümanları derinden üzmüştür. Vahabiler buranın tahrip edilmesinin yanı sıra buraların tarihi yapısını da bozarak sonradan bu kabirlere başka bölümlerde eklemişlerdir, denildi.

Necef Cuma imamı “Hasan Elizari” bu haftaki Cuma hutbesinde bu konuya değinerek Suudi makamlarından Şialara imamların -aleyhimusselam- kabirlerini yeniden yapmaları için izin vermelerini istemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.