Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD'ye Güvenen Iraklılar'a 'Göçmenlik' Tekmesi

Amerikan ordusuyla birlikte çalışarak hayatlarını tehlikeye atan Iraklılar bile ABD vizesi alamıyor.  

24 Eylul 2009
ABD'ye Güvenen Iraklılar'a 'Göçmenlik' Tekmesi

Uzun süre Amerikan ordusuna yardım eden, bilgi sağlayan ve tercümanlık hizmeti veren Iraklı Saad Orabi Gafuri, Bağdat'taki evini iki yıl önce aldığı tehditler yüzünden terketmiş.

Ürdün'ün başkenti Amman'da iki küçük çocuğu ve eşi ile birlikte hayat mücadelesi veren Saad, Amerikan işgaline verdiği destek karşılığında, ABD'ye giriş hakkı kazanacağını düşünen çok sayıdaki Iraklı'dan biri..

Ancak iltica başvurusuna bir kaç gün önce red cevabı alan Saad, kendi ifadesiyle, "dünyanın en kaybeden insanı" gibi hissediyor.

36 yaşındaki eski Iraklı asker, Amerikan Göçmenlik bürosuna mülteci olmak için başvuran Saad, Amerikan şirketlerinde çalışan Iraklılar'ın aksine, bir dönem ABD askerlerine karşı savaştığı için, "tercih edilmeyenler" listesinde...

Saad ise, aleyhlerinde bilgi verdiği diğer Iraklılar'ı hatırlıyor ve artık ülkesine dönemeyeceğini biliyor.

Milyonlarca Iraklı işgal yüzünden evlerini terketmek zorunda kalırken, ABD hükümeti şimdiye kadar sadece 14 bin Iraklı'nın iltica talebine olumlu cevap verdi. Bu kişilerin tamamına yakını ise Amerikan şirketleri için çalışan ya da ABD ordusunda tercümanlık yapan Iraklılar...

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.