Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Milano?da Ayrımcılık Bayram Namazını Engelleyemedi

İtalya'da sağ oyların yüksek olduğu camisiz şehir Milano'da Müslümanlar tüm ayrımcılığa rağmen sokaklarda ibadetini yaptı. 

22 Eylul 2009
Milano?da Ayrımcılık Bayram Namazını Engelleyemedi

Ülkenin ikinci büyük şehri olan Milano'da Müslümanlar bayram ibadetleri için dün tüm zorluklara rağmen ibadetlerini eda etti.

IOL'un haberine göre İtalya'da sağ partilerin iktidarı ve cami yapımına izin verilmeyişi Müslüman göçmenlerin bayram namazını sokaklarda kılmaya zorladı.

Milano'daki İslam Merkezi'nin başkanı Ali Abu Shwaima, Müslümanların en önemli iki bayramından biri Ramazan için İtalyan siyasetçilerin kötü bir sınav verdiğini belirtti.

Milano'nun Belediye Başkanı Müslümanların bayram namazı ibadeti için Müslümanların kendilerinden istedikleri Milano Spor Merkezi için isteklerini reddederek Müslümanlara bayram namazı için kent içinde herhangi bir yer tahsis etmedi.

Daha önce hazırlanan hava raporlarında havanın yağışlı olacağını kaydeden Shwaina, Bayram namazının güzel bir havada kılınmasının Allah'ın bir lütfu olduğunu belirtti. Hava raporlarında yağışlı bir hava beklentisinin Milanolu kent yönetileri kararında vazgeçiremediğini belirten Shwaima bu katı tutumun Milaona açısından utanç verici olduğunu söyledi

İtalyan yerel yöneticilerin Müslümanların dışarıda da ibadet etmesini engelleyecek prosedürlere imza attığını vurgulayan Shwaima, bu engellemelerin kendilerini yollarından alıkoyamayacağının altını çizdi.

Özellikle İtalya'nın kuzeyinde güçlü olan milliyetçi Kuzey Ligi'nde Müslüman göçmenlerin cami girişimleri baltalanmıştı.

Verona kentinde yapılmaya çalışılan camiye 2008 yılında kundaklama eyleminde bulunan İtalyan Savunucuları Ligi, caminin bir bölümünü yıktılar.


Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.