Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak İslam Alimleri: Suikastler Mossad'ın İşi

Irak İslam Alimler Heyeti Kültür ve Basın Bölümü Başkanı Dr. Haris Irak'taki Mossad etkisinin yoğun olduğunun altını çizdi.  

14 Eylul 2009
Irak İslam Alimleri: Suikastler Mossad'ın İşi

Irak Müslüman Âlimler Heyeti Kültür ve Basın Bölümü Başkanı Dr. Müsenna Haris ed Dari, eş-Şuruk gazetesine verdiği söyleşide son zamanlarda Irak'taki ölüm olaylarının fazla olmasının arkasında Mossad'ın olduğunu parmağının olduğunu kaydetti.

Irak'ta yerel seçimler öncesinden uyarılarda bulunarak yerel seçimlerin ardından bu tür olayların kaçınılmaz olarak vuku bulacağını söylediklerini belirten Dari, benzer hadiselerin önümüzdeki seçim öncesinde de yaşanacağı uyarısında bulunarak Irak halkının birlik ve bütünlüğünü bozmak için yoğun bir gayret içerisinde olan çevrelerin olduğunu belirtti.

Irak Dava Partisi ve Irak İslam Yüksek konseyi arasında bir güç mücadelesi yaşandığını bildiren Müsenna, iki grubun siyasi üstünlük mücadelesinin Irak'ı kan gölüne çevirdiğini belirtti. "Ama asıl suç bu ortamı isteyenler ve böyle bir ortamı hazırlayanlardır" diyen Müsenna, Mossad'ın Irak'ta etkin faaliyet içinde olduğunun altını çizdi.

"Küçük hesapların peşinde koşuyorlar"

Bu iki parti arasında yaşanan benzer suçlamaları Irak Müslüman Âlimler heyeti olarak yaşadıklarını Müsenna şöyle anlattı: "Bizler de hedef gösterildik. Binamız bombalandı. Bir Heyet mensubu birçok âlimimiz suikasta kurban gitti. Müslüman Âlimler Birliği Genel Başkanı yurt dışına sürgün edildi. Maliki yönetimi her ne zaman başarısız bir icraatta bulunsa, bunun sorumlusu olarak bizim heyetimizi günah keçisi olarak zikreder, başkanımız Haris Dari'nin ismini anar."

Bu tür iftiralara karşı Irak şartlarını iyi okumayla karşı koyduklarını belirten Müsenna, asıl mücadele edilmesi gereken işgalcilere ağır kayıplar verdirmekle bunu başardıklarını belirtti ve direnişin Irak yönetiminden daha olgun davrandığının altını çizdi.

2008 yılında direnişin daha fazla ivme kazanarak bugüne güçlü bir şekilde geldiğini belirttikten sonra Müsenna yaptıkları operasyonların meyvelerini bugün almaya başladıklarını belirtti.

"Direniş grupları dört temel esasta birleşiyorlar"

Bugün Irak'ta askeri operasyonlarda biraz düşüş yaşansa da ipler direnişin elindedir" diyen Müsenna Amerika ile direniş grupları arasında bir görüşme gerçekleşti mi, sorusuna da "Direniş gruplarından biriyle böyle bir görüşme yaptılar. Ama bu direniş grubunun onlara verdiği, direnişe devam edeceğiz, cevabı bizim de desteklediğimiz cevaptı" şeklinde karşılık verdi.

Irak direniş gruplarının dört temel esasta birleştiğini bunlardan birincisinin Irak'ın özgürlüğüne kavuşturulması, ikincisinin Irak'ın birlik ve bütünlüğünün devam ettirilmesi, üçüncüsünün Irak'ın Arap kimliğinin muhafazası ve son olarak da Irak'ın elinde bulundurduğu servetin korunması olduğunu söyleyen Musenna, direniş dışındaki birçok grup ve partinin bu esaslarda birleşmemesinden dolayı da yakın gelecekte kanlı çatışmaların yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Kerkük'te bir aile katledildi

Öte yandan, Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde bir yerel güvenlik görevlisinin evine giren silahlı saldırganların, evde uykudaki Kürt görevlinin eşi ile 3 çocuğunu öldürdü. Bir polis yetkilisinin açıklamasına göre, yerel güvenlik yetkilisi işe gitmek üzere evinden ayrıldıktan sonra eve giren silahlı saldırganlar kadın ve çocukları silahla taradı. Polis, saldırganların evden hiçbir şey çalmadığını, olayda hırsızlık şüphesi bulunmadığını belirtti.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.