Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Allahşükür Paşazade: "Caminin Yıkılmasına İzin Vermeyeceğim."

Kafkas Müslümanları Şeyhülislamı Allahşükür Paşazade ile görüşen Bakü Fatimeyi Zehra Camii Derneği Başkanı Seyit Tevfik Resizade, caminin Ramazan Bayramı'nda açılabileceğini söyledi. 

12 Eylul 2009
Allahşükür Paşazade:

Bakü Fatimeyi Zehra Camii Derneği Başkanı Seyit Tevfik Resizade, Kafkas Müslümanları İdaresi (QMİ) Başkanı Allahşükür Paşazade ile görüştü. Dün öğle namazının ardından gerçekleşen görüşmenin ayrıntıları hakkında “Deyerler”e konuşan dernek başkanı Seyit Tevfik Resizade görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirterek şunları söyledi:

"Şeyhülislam bu meselenin üzerinde durduğunu ve caminin yıkılmasına izin vermeyeceğini söyledi. Kendisinin ilgili makamlara müracaat ettiğini söyledi ve bizim de dernek olarak sivil faaliyetlerimizi devam ettirmemizi istedi. Cami derneğinin aksakallarının Surahanı İlçesi idari yetkilileriyle görüşmesi hakkında Kafkas Şeyhülislamını bilgilendirdim, o da bu görüşmeden memnuniyet duyduğunu ifade ederek bunun devam ettirilmesini istedi.

A.Paşazade, görüşmede yaptığı müracaatların ve görüşmelerin neticelenmesini beklediğini de vurguladı. O müracaat ve görüşmeler hakkında kesin bir görüş belirtmese de neticenin olumlu olacağından eminliğini ifade etti:

“A.Paşazade Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den, onun hanımı Mihriban Aliyeva'dan ve devlet görevlilerinden olumlu neticeler bekliyor" diyen Seyit Tevfik, görüşmede Fatimeyi Zehra Camii'nin ihya gecelerindeki ibadet zorluğunu da dile getirdi. Ramazan Bayramı'nda caminin açılabileceğini belirterek, cami açılana dek görüşmeleri sürdüreceğini vurguladı.

Bu görüşmeden önce Fatimeyi Zehra Camii Derneği'nin aksakallarının Surahanı İlçesi idari yetkilileriyle görüşmüşler ve yetkililer meselenin halli konusundaki ümitlerini ifade etmişlerdi.

Hatırlatalım ki, Fatimeyi Zehra Camii'nin inşaası için 1996-1998 yıllarında ruhsat çıkmıştı. Bu bölgede ilgili caminin yapılması için geçmiş cumhurbaşkanı Haydar Aliyev bizzat konuşma yapmıştı. Ancak 2002 yılında bilinmeyen gerekçelerle caminin inşaasına verilen izin Bakü məscidin tikintisinə verilən icazə Bakü idarecisi Hacıbala Abutalıbov tarafından iptal edilmişti. Son zamanlarda ise 2 sayılı Bakü İktisat Mahkemesi caminin yıkımına karar verdi.

Deyerler.org

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.