Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Allahşükür Paşazade: "Cami, Kanun Dışı da Olsa Yıkılmamalıdır."

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı, Bakü Fatimeyi Zehra Camii'nin durumu ile ilgili görüşlerini Turan Haber Ajansı'na bildirdi. 

08 Eylul 2009
Allahşükür Paşazade:

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Fatimeyi Zehra Camii'nin yıkım kararı ile ilgili tepkileri anladığını ifade eden Kafkas Şeyhülislamı, cami derneğinin ve çeşitli inanç cemiyetlerinin kendisine müracaat ettiğini belirtti.

Paşazade şunları söyledi: "Ben cuma hutbemin tamamını bu meseleye ayırdım, ve ülkedeki dindarların bu konudaki tepkilerini anlıyorum. Caminin yıkılmasına ben de karşıyım, ve Fatimeyi Zehra Camii konusunda ilgili kurumlara müracaat ettim. Ben kanunların işlemesi gerektiğine inanan biriyim; ancak bazı camiler kanun dışı inşa edilmiş olsalar da, dindar vatandaşlarımız bir yana, dinin ve Allah'ın hatrına yasal prosedüre uygun hale getirilebilir. Bu yüzden camileri sökmeye gerek yoktur."

Fatimeyi Zehra Camii'nin dernek yöneticileriyle görüştüğünü ifade eden A.Paşazade, problemin müzakere edildiğini ve yakın zamanda çözüleceğini söyleyerek "Ben inanıyorum ki, caminin yıkım kararı konusundan ne İlham Aliyev'in, ne de Mihriban Aliyev'in haberi var." dedi.

Fatimeyi Zehra Camii 1996-1998 yıllarında Bakü'de Surahanı İlçesi Yeni Güneşli'de inşa edildi. 2002 yılında Bakü idari birimi caminin yıkılmasına karar verdiyse de icrası gerçekleşmedi.

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.