Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen, "Kızartılmış Toprak" Operasyonuna Devam Ediyor

Yemen ordusu, Salı günü akşam saatlerinde Husiler'in hakimiyeti altında olan Saada şehrini bombaladı. 

02 Eylul 2009
Yemen,

Yemen ordusu, 11 Ağustos'ta "Kızartılmış Toprak" adıyla başlattığı operasyonda ikinci merhaleye geçtiğini ilan etti.

Yemen hükümetine yakın kaynakların bildirdiğine göre operasyondaki ikinci merhalenin hedefi, Husilerin kontrolünde olan Saada şehriyle başkent San'a arasında kapatılan yolların açılması.

Yemen ordusu bu hedef doğrultusunda dün akşam saatlerinde, Harf Sufyan bölgesine bomba yağdırdı.

Yemen ordusu daha önceden de Harf Sufyan'a çok sayıda asker göndermiş, Harf Sufyan'daki Husi savaşçıları kuşatma altına almayı hedeflemişti.

Yemen hükümeti, Husiler'in dün ilan ettiği tek taraflı ateşkesi kabul etmediğini açıklamıştı.

İktidar partisi Halk Konferans Partisi sözcülerinden Tarık Şami, Husiler'in ateşkes önerisinin sadece medya önünde yapılan açıklamalar olduğunu belirterek, Husiler'i somut adım atmamakla suçladı.

Hükümet, Husiler'den ateşkes istediğini fiili olarak göstermesini ve kapattığı yolları açmasını istedi.

Yemen hükümeti de Husiler'in yeni bir öneriyle gelmediğini, hükümetin daha önceden belirlediği 6 şartı kabul etmediğini söylemişti.

Hükümetin istekleri arasında, Husiler'in el geçirdiği askeri zırhlı araçları teslim etmesi, hakimiyeti altına aldığı bölgelerden çekilmesi, kapattığı yolları açması, kaçırılan yabancıların akıbetinin açıklanması, kaçırılan Yemenlilerin açıklanması ve yerel yönetimin işlerine müdahale etmemek yer almaktadır.

Bilindiği üzere Husiler'in sözcüsü Muhammed Abdusselam, daha fazla kanın akmasını engellemek için ateşkes önerisinde bulunmuştu.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.