Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM Raporu: ?Kuşatma Nedeniyle Gazze Halkını Büyük Bir Felaket Bekliyor?

BM?nin Kudüs?teki İnsani İşleri Koordine Bürosu yaptığı açıklamada, Gazze?ye üç yıldan beri uygulanan kuşatmanın devam etmesi durumunda Gazze halkının büyük bir felaket yaşayacağına dikkat çekti.  

27 Ağustos 2009
BM Raporu: ?Kuşatma Nedeniyle Gazze Halkını Büyük Bir Felaket Bekliyor?

Birleşmiş Milletler İnsani İşleri Koordine Bürosu konuya ilişkin dün (25 Ağustos Salı) bir rapor yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan raporda şu bilgilere yer verildi: “Kuşatmanın olumsuz etkileri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Bu etkiyi işçiler ile özel sektörde çalışanlar üzerinde görmek mümkün. Bunlardan 120 bin kişi işini kaybetmiş durumda. Gazze halkının %75’i ise güvenli gıdadan, sağlık ve eğitimden mahrum halde.”

Gazze ile ilgili çarpıcı açıklamalara yer veren raporda, kuşatmanın insan onuru hususunda da ağır ve olumsuz etkiler bıraktığı ve Gazze halkı üzerinde bu olumsuz etkilerin uzun süre kalmaya devam edeceği belirtildi.

Raporda, işgal güçlerinin sınırda yaptıkları uzun aramalar nedeniyle yardım yoluyla gelen gıdaların büyük bir kısmının telef olduğu belirtilerek, bunun da çok uzak yerlerden gelen yardımların sahiplerine ulaşmadan çöpe gitmelerine neden olduğu dile getirildi.

Raporda ayrıca, işgal devletinin depolarında Gazze’ye giriş yapmayı bekleyen 1700 konteynır yükün beklediği, bunların bozulması durumunda milyon dolarla ifade edilebilecek bir zararın söz konusu olacağı da belirtildi.

Filistin haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.