Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD, Irak'ı Uranyumla Öldürüyor

Irak Çevre bakanı bayan Nermin Ahmet Osman, Irak?ta bulunan ve uranyumla kirlenmiş askeri teçhizat ve milyonlarca mayının Iraklı vatandaşların hayatını tehdit ettiğini açıkladı. 

25 Ağustos 2009
ABD, Irak'ı Uranyumla Öldürüyor

Fransa haber ajansına demeç veren Irak Çevre bakanı Nermin Ahmet Osman, Irak hükümetinin bütçe yetersizliği yüzünden uranyuma bulaşmış tanklar ve askeri teçhizatın sadece yüzde 10 kadarını gömmeyi başardığını, parçalanan askeri teçhizatın radyoaktif madde içerdiğini ve yine bir kaç savaşın ardından geride kalan milyonlarca mayının Iraklının hayatını tehdit ettiğini vurgulayıp, ABD'nin Irak'ı zehirleyerek öldürdüğünü hatırlattı.

Amerika ve müttefikleri 1991 yılında birinci Fars körfezi savaşında ve yine 2003 yılında Irak’a karşı saldırıda zayıflatılmış uranyum içeren mermiler kullandı.

Irak Çevre bakanı ayrıca şimdiye kadar 140 bin Iraklının zayıflatılmış uranyumdan yayılan radyasyon sonucu kansere yakalandığının tespit edildiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.