Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerikan Askerleri 3 Iraklı Çocuğu Katletti!

Irak'ın kentlerini boşaltıp, karargâhlara çekildikleri söylenen Amerikan askerleri, Bağdat'ın kuzeyinde Iraklı 3 çocuğu kahkahalar atarak kurşun yağmuruna tuttular. 

17 Ağustos 2009
Amerikan Askerleri 3 Iraklı Çocuğu Katletti!

Bir medya kaynağı, Bağdat'ın kuzeyindeki "El-Taremiye" bölgesinde devriye gezen Amerikan askerlerinin Iraklı bir grup çobana saldırarak, 3 çoban çocuğu katlettiklerini ve etrafa rastgele ateş ederken kahkahalar attıklarını bildirdi.

"El-Dar-ul Irakiye" adlı haber sitesinin verdiği habere göre, söz konusu medya kaynağı bu hadiseyle ilgili olarak ayrıca, Irak polis güçlerinin bu olaya kurban gidenlerin cesetlerini morga taşıdıklarını belirtirken kurbanların 12 yaşın altında 3 çocuktan oluştuğunu bildirdi.

Bu arada şu ana kadar, Amerikan askerlerinin neden ateş açtıklarına dair hiçbir ayrıntı verilmedi. ABD Ordusu da bu hadise bağlamında henüz hiçbir bildiri yayınlamadı.

Yine olay şahitlerinin ifadesine göre Irak'ın Ebu-Kurayp bölgesinde işgalci Amerikan askerleri 3 günlük bir operasyon kapsamında Iraklı onlarca genci gözaltına alma girişiminde bulundu. Nitekim bölgedeki gençler korkudan o bölgeyi terk etmeye başladı.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.