Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dini Mercilerden Teröre Kınama

Iraklı dini merciler, ülkede devam eden terör eylemlerini şiddetle kınayarak bu süreçle ciddi bir şekilde mücadele edilmesini istediler. 

17 Ağustos 2009
Dini Mercilerden Teröre Kınama

Iraklı dini merciler, ülkede devam eden terör eylemlerini şiddetle kınayarak bu süreçle ciddi bir şekilde mücadele edilmesini istediler.

Irak'ın Necef kenti âlimlerinden Ayetullah Beşir Necefi, âlimlerin 15. oturumu dolayısıyla gönderdiği mesajda, Iraklı yetkililerden terör ve fesatla her ne şekilde olursa olsun, kesin ve ciddi olarak mücadele etmelerini istedi.

Öte yandan Necef kentinin bir başka din alimi Ayetullah Muhammed Said Hekim de, yayınladığı mesajda tüm gruplardan ve özellikle Iraklı yetkililerden ülkede terör eylemlerini bertaraf etmek ve Irak halkının katledilmesini önlemek için sorumluluklarını yerine getirmelerini istedi.
Ayetullah Hekim mesajında ayrıca ülkenin kuzeyinde Şii müslümanların katledilmesinden derin endişe duyduğunu dile getirdi.

Başta ülkenin kuzey yörelerinde yaşayan Iraklı Şii müslümanlar olmak üzere Irak'ta Şii müslümanların teröristler ve tekfirci örgütlerce katledilmesinin kaygı verici boyutlara ulaştığı kaydediliyor.

Bu arada Necef kentinin bir başka din alimi Ayetullah İshak Fayyaz da oturuma gönderdiği mesajda teröristlerin açık alanlarda cezalandırılmalarını istedi.

Irakhaber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.