Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İmam-ı Zamanı Anmak, Şiaların İşlerinin Düzelmesine Sebep Olur

Tayland?da bulunan Uluslararası El-Mustafa sallallahu aleyhi ve alih Üniversitesi temsilcisi Hüccet-ül İslam vel Müslimin Mehdi Emiri, asrın İmamı?nın Allah zuhurunu acil etsin hatırlanmasının bir vazife olduğuna değinerek, O hazret?in hatırlanması Şiaların sakinleştiricisi, işlerinin yapıcı ve düzenleyicisi olduğunu vurguladı. 

12 Ağustos 2009
İmam-ı Zamanı Anmak, Şiaların İşlerinin Düzelmesine Sebep Olur

Kur’an Haber Ajansı İKNA güneydoğu Asya bürosunun bildirdiği habere göre, Mehdi Emiri Uluslararası El-Mustafa sallallahu aleyhi ve alih Üniversitesi temsilciliğinin gayretleriyle güney Tayland’daki Nahansi Tamarat şehri Ruhullah Camisinde ve 100’den fazla Ehl-i Beyt’in aleyhimusselam dost ve aşığının katıldığı panelde bu konuyu açıklayarak, asrın İmamı’nı Allah zuhurunu acil etsin hatırlamanın önemini vurguladı.

Mehdi Emiri: “Hz. Mehdi’nin Allah zuhurunu acil etsin hatırlanması sadece bir vazife değildir. O’nun hatırlanması sakinleştirici ve yapıcı olmasının yanında insanın günahlardan uzak kalmasına bir sebeptir. O hazret her an kendi dostlarını hatırlamaktadır; biz de sürekli olarak O’nu hatırlamamız iyidir” dedi.

Bu haber gereğince İmam Mehdi Allah zuhurunu acil etsin panelinin başında El-Mehdi Allah zuhurunu acil etsin medresesi mezunlarından biri Kur’an-ı Kerim’den ayetler tilavet etti. Daha sonra gençler ve çocuklardan oluşmuş bir koro Hz. Veliyyi Asr’ı Allah zuhurunu acil etsin meşeden Tay ve Farsça olan marşları okudular.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.