Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Avustralya, Irak'tan Tamamen Çekildi

Avustralya, son askerlerini de Irak'tan çekti. 

31 Temmuz 2009
Avustralya, Irak'tan Tamamen Çekildi

Avustralya'nın Irak'taki son muharip askerlerini de çektiği bildirildi. Avustralya ordusunun Orta Doğu komutanı Tümgeneral Mark Kelly, Irak hükümetiyle yaptıkları anlaşmada uzlaştıkları tarihten üç gün önce, salı günü, Irak'ta Amerikan ordusu bünyesinde görev yapan 12 askerin Bağdat'tan askeri nakliye uçağıyla ayrıldığını söyledi.

Avustralya, 2003 yılında işgal edilen Irak'a Amerikan ve İngiliz güçlerine destek vermek için 2 bin asker göndermişti. Avustralya muharip birliklerini geçen yıl çekmiş, sadece 12 asker Bağdat'taki Amerikan ordusunda görev yapmaya devam etmişti. Avustralya, Bağdat hükümetiyle yaptığı anlaşmada, tüm askerlerini 31 Temmuz 2009'da çekmeyi taahhüt etmişti.

Bu arada diplomatik anlaşmalar gereği, Bağdat'taki Avustralya Büyükelçiliğinin korunması, diplomatların ve diğer yetkililerin ulaşımlarında görev yapmak üzere zırhlı araçlı 100 kadar Avustralya askerinin Irak'ta kalmaya devam edeceği bildirildi.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.