Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İki Mehdi Ordusu Komutanı Serbest Bırakıldı

İki yıldır Amerika?nın kontrolündeki cezaevlerinde tutulan Mehdi Ordusuna mensup iki komutanın bugün serbest bırakıldığı belirtildi. 

31 Temmuz 2009
İki Mehdi Ordusu Komutanı Serbest Bırakıldı

 İki yıldır Amerika’nın kontrolündeki cezaevlerinde tutulan Mehdi Ordusuna mensup iki komutanın bugün serbest bırakıldığı belirtildi.
 
Sadr Grubu Sözcüsü Salah el-Ubeydi, Amerikalıların iki yıldır cezaevinde tuttuğu Şeyh Salih el-Cizani ve Hasan es-Salim adlı Mehdi Ordusu komutanlarının bugün serbest bırakıldığını açıkladı.
 
Sadr grubu resmi sözcüsü Şeyh Salah el-Ubeydi, “Amerikan işgal güçlerinin bu iki suçsuz insanı iki yıl hiçbir suçlamada bulunmaksızın hapiste tutması kabul edilemez” dedi.
 
Söz konusu kişilerin serbest bırakılması karşılığında herhangi bir anlaşma olup olmadığı yönündeki bir soruyu da cevaplayan Şeyh Salah Ubeydi, “bu konuda herhangi bir bilgi mevcut değil, bu kişiler Sadr hareketi liderlerindendir ve Mukteda Sadr sürekli olarak bunların serbest bırakılması için çalışmıştı” diye konuştu.
 
Sadr grubuna mensup iki liderin serbest bırakılmasının olumlu bir adım olduğunu belirten Şeyh Ubeydi, diğer Iraklı tutukluların da serbest bırakılmasını umduğunu söyledi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.