Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Irak'a Şimdi de Silah Satacak

ABD, Irak'a milyarlarca dolarlık savaş uçağı, tank ve helikopter satmayı planlıyor. 

29 Temmuz 2009
ABD Irak'a Şimdi de Silah Satacak

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, güvenlik meseleleri ve özellikle silah satışını görüşmek üzere Irak'a gitti. Gates'in 2011 yılı sonunda ABD'nin Irak'tan çekilmesinden sonra Irak'taki durumu ve Kürtlerle Araplar arasındaki gerginliği de gündemine aldığı belirtildi.

Gates, Irak Başbakanı Nuri El-Maliki ve Savunma Bakanı Abdülkadir Casım ile de görüşecek. Gates'in görüşmelerinde silah satışı üzerinde de durması bekleniyor. Irak, Lockheed Martin firmasından 18 adet F-16 savaş uçağı almayı planlıyor. Silaha milyarlarca dolar para harcaması beklenen Irak'ın, 2020 yılına kadar satın alacağı uçakların sayısını 96'ya çıkaracağı tahmin ediliyor.

ABDli yetkililer Irak'ın satın almayı planladığı uçakların Amerikan malı olmasının iyi bir fikir olduğunu söylediklerini, Irak'ın ne kadar az tedarikçi ile iş yaparsa o kadar iyi olacağını aktardıklarını söylediler. ABD Temsilciler Meclisi'ne de Irak'a 9 milyar dolarlık silah satışıyla ilgili bilgi verildiği öğrenildi.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.