Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Necef'ten Irak İçin Birlik Mesajları

Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbag, ülkenin taklit mercileri Ayetullah Sistani, Ayetullah İshak el?Feyyaz ve Ayetullah Muhammed Said el?Hekim'i ziyaret etti. 

27 Temmuz 2009
Necef'ten Irak İçin Birlik Mesajları

Irak’ın tanınmış İslam âlimlerinden ve taklid merci Ayetullah Sistani, bütün siyasi grupları, ülkenin birlik ve beraberliği için davet ederek, ülkenin ilerlemesi ve kalkınması için herkesin çaba göstermesinin gerekli olduğunu söyledi.

Ayetullah Sistani’nin bürosu tarafından yayınlanan bildiriye göre, Necef’te, Irak hükümet sözcüsü Ali el’Debbag'ı kabul eden Ayetullah Sistani, Iraklı bütün yetkililerin halkın sorunlarını gidermek için elbirliğiyle çalışılmasının zaruri olduğunun altını çizdi.

Bu arada Irak’ın taklid mercilerinden Ayetullah İshak el’Feyyaz ve Ayetullah Muhammed Said el’Hekim de, Irak hükümet sözcüsünü ayrı ayrı kabul ederek, iç meseleleri görüştüler ve ülkenin halihazırda en önemli zaruretinin milli birlik ve beraberlik olduğunun altını çizdiler.

Sözkonusu görüşmelerde, Irak hükümet sözcüsü de, Irak’la ilgili siyasi gelişmeler hakkında rapor verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.