Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerika Irak'ta Kural Tanımıyor

Bağdat'taki faaliyetlerini sonlandırması gereken ABD'li generaller, anlaşmayı tanımayıp faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı. 

21 Temmuz 2009
Amerika Irak'ta Kural Tanımıyor

Bağdat-Washington arasında imzalanan güvenlik anlaşması gereğince Bağdat'taki faaliyetlerini sonlandırması gereken ABD'li generaller, anlaşmayı tanımayıp faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladı.

30 Haziran'da imzalanan anlaşmaya, uymayacaklarını açılayan generaller faaliyetlerine tüm hızıyla devam ederken, Irak yönetimi ise kısmı uygulamalarla amerikan askerinin etkinliğini kırmayı deniyor.

Örneğin Irak hükümeti, ABD askerlerinin Bağdat'taki devriye turlarını sonlandırarak askeri konvoyların gündüz şehirde dolaşmasını yasakladı. Ancak Amerikan askerlerinin 2 Temmuz'da üslerine çekilmelerinin hemen ardından Bağdat Operasyon Merkezi tarafından ABD'li generallere bir yazı ile bildirilen bu kısıtlamalar, ABD ordusu tarafında hoşnutlukla karşılanmadı. İsmi açıklanmayan bir ABD istihbarat uzmanı konuyla ilgili olarak "Kısıtlamalardan bazıları aleyhimize kullanılabilecek zaafları da beraberinde getiriyor" yorumunda bulundu. Bir başka Amerikalı uzmanda kısıtlamaları eleştirerek anlaşmanın hatalı tercüme edildiğini söyledi.

Tehditleri bertaraf etmeye devam !

Bağdat Karargahı kumandanı Albay Daniel P. Bolger, kısıtlamaları "Son birkaç aydır gerçekleşen faaliyetlerimizin yapısına ve uygulanışına aykırı" olarak nitelendirdikten sonra, ABD askerlerinin Irak Hükümeti'nin desteği olsa da olmasa da şehir merkezlerindeki tehditleri bertaraf etmek ve bunlara yanıt vermek için çatışmalara gireceğini belirtti.

ABD'li komutanın çatışmalara devam ederek çiğneyeceğini açıkça ilan ettiği anlaşmanın diğer hükümleri arasında, ABD askerlerinin Irak'ın tüm bölgelerindeki çatışmalardan 2010 Eylül ayına kadar çekilmesi ve 2011 sonuna kadar ülkedeki tüm ABD askerlerinin Irak'ı terk etmesi de var.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.