Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Merkel'den 10 Gün Sonra Gelen 'Başsağlığı'

Almanya Başbakanı mahkeme salonunda bir ırkçı Alman tarafından öldürülen Merve Şirbini için 10 gün sonra başsağlığı diledi. 

10 Temmuz 2009
Merkel'den 10 Gün Sonra Gelen 'Başsağlığı'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dresden kentinde mahkeme salonunda Alman sanık tarafından bıçaklanarak öldürülen Mısırlı Merve Şirbini için Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e başsağlığı diledi.

Alman hükümet sözcüsü Thomas Steg, bugün başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Merkel'in İtalya'da yapılan G-8 zirvesi çerçevesinde bir araya geldiği Mübarek'e, olaydan duyduğu öfkeyi dile getirdiğini ve Alman halkı adına da başsağlığı dilediğini belirtti.

Steg, Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer'in bugün, Merve Şirbini'nin saldırıda yaralanan eşini hastanede ziyaret ettiğini kaydetti.

Adli makamların olayı gerektiği şekilde hızlı ele aldıklarından emin olduğunu ifade eden Steg, Almanya'da ırkçı şiddetin ve İslam düşmanlığının yeri olmadığını savundu.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Mısırlı mevkidaşı Ahmet Ebul Geyt'te gönderdiği mesajda, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti.

31 yaşındaki Mısırlı Şirbini, 3 yaşındaki oğluyla çocuk parkında oynarken kendisine "terörist" diye hakaret eden 28 yaşındaki Alman Alex W. hakkında şikayetçi olmuş, para cezasına çarptırılan Alex W. 1 temmuzda Dresden kentindeki mahkeme salonunda yapılan temyiz duruşmasında 3 aylık hamile olan Şirbini'yi 18 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Mahkeme salonundaki saldırıda, Şirbini'nin eşi de bıçak darbeleriyle ağır yaralanmıştı.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.