Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çin, Tüm Dünyada Protesto Ediliyor

Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı katliama dünyanın dört bir yanından tepki var. 

08 Temmuz 2009
Çin, Tüm Dünyada Protesto Ediliyor

Çin'in Doğu Türkistan-Sincan Özerk Bölgesi'nde giriştiği katliama karşı dünyanın dört bir tarafından protestolar yükselmeye başladı. Sürgünde yaşayan Uygurlar, bulundukları ülkelerdeki Çin diplomatik temsilcilikleri önünde, Çin'in yaptığı ve en az 156 kişinin hayatını kaybettiği katliamı protesto ediyorlar.

Dün Hollanda'nın Lahey kentindeki Çin Büyükelçiliği önünde toplanan Uygurlar, Çin'in yaptığı katliamı protesto ettiler. Sloganlar atan ve Çin bayraklarını yakan protestocular, Hollanda polisi tarafından gözaltına alındılar.

Türkiye'de de Taksim Meydanı'nda Mazlumder'in çağrısıyla toplanan kalabalık grup, Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı katliamı protesto etti. Grup, Çin aleyhine sloganlar atarak, Uygur halkı ile dayanışma içinde olduklarını ilan etti.

ABD'deki Uygurlar da bugün Washington'daki Çin Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi düzenleyecekler. Amerikan Uygur Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre, yerel saatle 14'te yapılacak gösteriye çok sayıda Uygur'un yanısıra insan hakları örgütlerinden temsilcilerin de katılması bekleniyor.

Avustralya'nın Sidney kentinde de katliamı protesto amacıyla, Doğu Türkistan Avustralya Derneği tarafından bir gösteri düzenlenecek. Yarın, yerel saatle 11'de yapılacak eyleme Avustralya'da yaşayan Uygurların katılması bekleniyor. Eylem, Sidney'deki Çin Konsolosluğu önünde yapılacak.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.