Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

STK'lar Taksim'de Çin Bayrağını Yaktı

Doğu Türkistan'daki saldırıları protesto eden sivil toplum kuruluşları Taksim Meydanı'nda Çin bayrağını yaktı. Çin aleyhinde slogan atan grup saldırıların bir an önce sonlandırılmasını istedi. 

07 Temmuz 2009
STK'lar Taksim'de Çin Bayrağını Yaktı

İHH İnsani Yardım Vakfı, MAZLUMDER, AKV, Özgür-Der, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği, AKDAV, AKABE Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği ile Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, Doğu Türkistan Vakfı, Doğu Türkistan Gençler Derneği, Doğu Türkistan Göçmenler Derneği ve Doğu Türkistan Dayanışma Vakfı'na üye yaklaşık 500 kişi, Doğu Türkistan'da yeni bir katliam başlattıklarını öne sürdükleri Çin yönetimini protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı.

Burada bir basın açıklaması yapan grup daha sonra Taksim Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Geni güvenlik önlemleri altında Taksim Meydanı'na gelen grup adına burada da bir basın açıklaması yapılarak Çin'in Doğu Türkistan'daki saldırıları kınandı.

"Hükümet uyuma kardeşine sahip çık. Terörist faşist Çin Türkistan'dan defol. Zulme karşı omuz omuza. Yaşasın bağımsız Doğu Türkistan. İslam ümmeti kabul etmez zilleti." şeklinde sloganlar atan grup Çin'e tepkisini gösterdi. Meydandaki grup basın açıklamasınn ardından Çin Halk Cumhuriyeti bayrağını tutuşturdu. Çin bayrağını yakan grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.