Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrailli Bakan: İsrail?de Filistinlilere Yer Yok

İsrail İskan Bakanı Ariel Atias, 1948 topraklarında yaşayan Filistinlileri tehdit ederek İsrail?de Filistinlilere yer olmadığını söyledi. 

05 Temmuz 2009
İsrailli Bakan: İsrail?de Filistinlilere Yer Yok

 İsrail İskan Bakanı Ariel Atias, 1948 topraklarında yaşayan Filistinlileri tehdit ederek İsrail’de Filistinlilere yer olmadığını söyledi.
 
İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre aşırı dinci Şas partisi üyesi Ariel Atias, 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinlileri kastederek “İsrailli Araplarla Yahudilerin bir arada yaşamamaları gerekir” diye konuştu.
 
İsrail’de Filistinlilere yer olmadığını belirten İskan Bakanı Ariel Atias, 1948 topraklarında yaşayan Arapların Yahudi kimliği taşıyan semtlerde ev satın aldıklarını belirterek, bu yüzden iki taraf arasında çatışmalar çıktığını söyledi.
 
İsrail’in 1948 topraklarında yaşayan Filistinlilerin nüfuslarındaki artıştan hoşlanmadığını belirten Atias’a tepki gösteren İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinden Ahmed et-Tayyibi ise Atias’ın bu tutumunun ırkçı davranışlara sebep olduğunu ifade etti.
 
İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinden Muhammed Bereke de Atias’ın açıklamasının Filistinlilere yönelik bir kışkırtma olduğunu belirterek bunun Benyamin Netanyahu hükümetinin resmi tutumuyla uyumlu olduğunu söyledi.
 
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Filistinlilerden İsrail’i bir Yahudi devleti olarak tanımasını isteyen açıklamalarına işaret eden Muhammed Bereke, “bu açıklamaların anlamı, Filistinlilerin ortadan kalkmasıdır” dedi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.