Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Direnişçiler Kafkasya'da Haftasonu Dinlenmiyor

Rus basınında Kafkasya'da direnişçilerin haftanın yedi günü eylem yaptığına dikkat çekti. 

03 Temmuz 2009
Direnişçiler Kafkasya'da Haftasonu Dinlenmiyor

Özelde Dağıstan'da genelde Kafkasya'da direnişçiler, eylemlerini haftanın yedi gününe yaydılar.

Rus basınında yeralan haberlere göre Dağıstan'dan her gün saldırı haberleri geliyor. Birkaç gün önce Dağıstan'da emniyet binası önünde polislere saldırı düzenlenmiş, bölgeye ek gücün gelmesinden sonra ise bomba patlatılmıştı.

Dağıstan'da benzer olay dün de yaşandı. Önce demir yolu patlatıldı sonrasında ise polisler bölgeye geldi. Polisler olay yerine intikal eder etmez bomba patlatıldı.

Rus basınında yer alan haberlere göre ikinci saldırı sonrasında polisler yaralansa da ölen olmadı. İnguşetya'da ise direnişçiler yönelik operasyonu devam ediyor. Dün yapılan operasyonda iki direnişçinin ve bir askerin öldüğü açıklandı.

Rus uzmanlar saldırılar sonrasında Moskova'yı eleştirmeye devam etti. Önceki eleştirilerden farklı olarak artık Rus basını sadece direnişçileri suçlamıyor ve sorunların nedenini sorgulamaya başlıyor. Kremlin sarayının medya tarafından eleştirilmesinin esas sebebi bölge yöneticilerinin yolsuzluk yapmasına ve atanan başkanların görevlerindeki suiistimallerin görmezden gelinmesi üzerine yoğunlaşıyor.

Rus medyası saldırı haberlerinin birçoğunun basından saklandığına inanıyor. Buna Rus basını haberlerin kendilerinden gizlenmesine örnek olarak Kabardino Balkarya'da yürütülen anti terör operasyonlarını gösteriyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.