Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

"Rus - Azeri Yakınlığından Rahatsız Değiliz"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Rusya-Azerbaycan yakınlaşmasından" Türkiye'nin rahatsız olmadığını belirtti. 

03 Temmuz 2009

Davutoğlu, Moskova ve Bükreş'i kapsayan ziyaretleri için Ankara'dan ayrılmadan önce Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, "Rusya ile Azerbaycan arasında imzalanan enerji işbirliği anlaşmasına Türkiye'nin nasıl baktığı ve Türkiye'nin Rusya-Azerbaycan yakınlaşmasından rahatsız olup olmadığı" sorusu üzerine, Davutoğlu şunları kaydetti:

"Bir rahatsızlık söz konusu değil. Biz komşu ülkeler arasındaki hiçbir ikili ilişkiyi, Türkiye'yi rahatsız edici bir unsur olarak görmeyiz. Aksine, komşularımız arasında ilişkiler yoğunlaştıkça, bölgesel barışı sağlama dışında, ortak çıkar alanlarının da genişleyeceğini düşünüyoruz."

Türkiye ile Rusya'nın enerji yaklaşımlarının birbirine alternatif olmadığını vurgulayan Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın enerji konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Moskova'da bulunduğunu anımsattı.

Davutoğlu, Türkiye'nin enerji başta olmak üzere her alanda bölgedeki işbirliğinin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu kaydederek, "Bunu da herhangi bir ilişki alternatifi olarak değerlendirmiyoruz. Bizim Azerbaycan'la ilişkilerimiz son derece köklüdür. Bu ilişkiler, herhangi bir başka ülkeyle olan ilişkilere alternatif değildir. Bölgedeki bütün bu gelişmeleri, hem Rusya ile hem Azerbaycan'la ayrıca gerektiğinde ortak olarak da her an konuşmaya, tartışmaya Türkiye hazırdır" diye konuştu.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.