Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İstikrar İstemeyenler İşbaşında, Kerkük'te Bomba: En Az 32 Ölü

Emperyalist ABD askerlerinin Irak kentlerinden çekilme sürecinin tamamlanmasının ardından ilk saldırı haberi Kerkük'ten geldi 

01 Temmuz 2009
İstikrar İstemeyenler İşbaşında, Kerkük'te Bomba: En Az 32 Ölü

 Irak'ta ABD askerleri şehir merkezlerinden çekilerek asayişi Iraklı güçlere bırakmış, ülkede kutlamalar yapılmıştı. Bugün kuzeydeki Kerkük'ten gelen bombalı saldırı haberi kutlamalara gölge düşürdü.

Irak polisi, Kerkük'ün Şurca bölgesinde akşam saatlerinde halkın alışveriş yaptığı sırada bomba yüklü aracın infilak ettirildiğini söyledi.

Polis, 32 kişinin öldüğü yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı saldırıda can kaybı sayısının daha da artabileceğini bildirdi.

ABD-Irak güvenlik anlaşması çerçevesinde ABD askerleri, Irak'taki yerleşim birimlerinden çekilmişler, Irak hükümeti de bugünü ''Ulusal Egemenlik Günü'' olarak adlandırmıştı.
 
Irak'taki ABD Ordusu da ABD askerlerinin gece yarısından sonra kent merkezlerinden çekilmesi öncesi 4 ABD askerinin öldürüldüğünü bildirmişti.

Bağdat'la Washington arasında imzalanan güvenlik anlaşması, ABD askerlerinin 31 Aralık 2011'e kadar Irak'tan bütünüyle çekilmelerini öngörüyor.

Saldırıyı kınayan Ankara, talep gelmesi halinde yaralananların bir kısmının Türkiye'de tedavisi için hazırlıklara başlandığını duyurdu.

Saldırının Iraklıların bir arada yaşama iradesini sarsmayı hedeflediğinin altı çizildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.