Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bahreynli Şia Âlim: Amerika?nın Müslümanlara Yönelik Siyaseti Değişmedi

Amerika'nın İslam dünyasına ve müslümanlara ilişkin siyasetleri değişmemiştir. Amerika devlet yöneticileri hâlâ Siyonist rejiminin birinci savunucusudurlar. 

22 Haziran 2009
Bahreynli Şia Âlim: Amerika?nın Müslümanlara Yönelik Siyaseti Değişmedi

"Eval" haber ajansından nakledilen habere göre; Bahreyn şia âlimlerinden Ayetullah İsa Ahmet Kasım, Manama şehrindeki İmam Sadık (aleyhi selam) Camisinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: Barak Obama, iki hafta önce Kahire'de İslam dünyasına ilişkin yaptığı konuşmasında İslam ülklerinin güvenini kazanmaya gayret göstermişti. Ancak, Amerika devlet yöneticileri Siyonis rejimin güvenliğinin sağlanması ve çıkarlarının korunmasında kendilerini görevli görmekteler.

Ayetullah Kasım, sözlerine şunları ekledi: Obama, sadece Amerika’nın çıkarlarını düşünmektedir ve "İslam Dünyası ile İttifak" konusunu gündeme getirerek, bölgedeki kendi çıkarlarını elde etmeye çalışmaktadır.

Ayetullah Kasım, batının İslam ülkeleri için istemiş olduğu demokrasi, sadece İslam dünyasının iç işlerine karışmak ve onları batı toplumunun değerlerine bağlı kalmaya mecbur etmekten ibaret olduğunu, açıkca söyledi.

Kasım, şu hatırlatmalar da bulundu: Müslümanlar, İslami kimliğin, özgürlüğün ve insani değerlerin gözönünde bulundurulması halinde demokrasiyi istemektedirler. Ancak, batı ve yabancılar aşikâr bir şekilde Müslümanların bu isteğinin karşısında çizgi değiştirmekteler.

Bahrenli şia âlimi, konuşmasının sonunda İran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve ondan sonra meydana gelen hadislere dikkat çekerek bazı açıklamalarda bulundu: Yabancılar ve kötü niyetli batılılar, halkın seçimdeki katılımının değerini düşürmek ve ülkedeki demokrasiyi zayıflatmaya çalışmaktadırlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.