Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Alulbeyt Kültür Merkezi Düzenlenen Bir Törenle Açıldı

Alulbeyt Kültür Merkezi hizmet binası törenle açıldı. 

19 Haziran 2009
Alulbeyt Kültür Merkezi Düzenlenen Bir Törenle Açıldı

14 Haziran 2009 günü Alulbeyt Kültür Merkezi hizmet binası görkemli bir törenle açıldı. Halkın yoğun ilgisini gören bu açılışa Ehlibeyt mektebi alimleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Ali Ekber Topçu tarafından okunan Kurân tilavetiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan Alulbeyt Yayıncılık Genel Müdürü Rahmi Onurşan, kardeşliğin merkezi olan Alulbeyt’in büyük bir aile olduğunu, Kurân ve Ehlibeyt öğretileriyle eğitimin, bu kültür merkezinin asli görevi olduğunu ifade etti.

Programın devamında bir konuşma yapan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Hz. Fatıma’nın (s.a) Resulullah’ın (s.a.a) ifadesinde “Ümmü Ebiha” yani “babasının annesi” tabiriyle yüce makamının beyan edildiğine dikkat çekti. Hatice gibi kendisini İslam’a adamış bir kadından ancak Fatıma gibi bir kızın beklendiğine değinen Hatemi, Fatıma’nın Kurân’da sözü edilen “Kevser” olduğunu kaydetti.

Üstat Ali Ekber Topçu ile Mikail Gürel’in Hz. Fatıma’nın (s.a) doğumu hakkında okudukları ilahi katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra Kurân ve Ehlibeyt maarifi konulu yarışma sonucunda dereceye giren 53 kişi arasında kura çekimi yapıldı. Üç kişi Kerbela ziyareti, bir kişi diz üstü bilgisayar, üç kişi cep telefonu ve yedi kişi mp3 çalar kazandı.


Program Hüccet’ul-İslam Seyyid Kasım Erdem’in okuduğu vahdet duasının ardından sunulan ikram yemeği ile son buldu. 

Alulbeyt.com.tr

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.