Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dünya Müslüman Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı (Foto/Haber)

Zehra Ana Derneği'nin Hz.Fatıma (sa)'nın kutlu doğumu münasebetiyle düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü programı çok büyük ilgi gördü. 

13 Haziran 2009
Dünya Müslüman Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı (Foto/Haber)

13 Haziran Cumartesi günü Sefaköy Salon Akdeniz'de düzenlenen ihtişamlı programa genç yaşlı, kadın erkek tüm Ehl-i Beyt dostları büyük ilgi göstermesi, salonda yer sıkıntısı yaşanmasına neden oldu. İstanbul ve çevresindeki Ehl-i Beyt mescitlerinden yoğun katılımın gözlendiği törene Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan, CAFERİ-DER Başkanı Sinan Kılıç, Zeynebiye Derneği Başkanı Hasan Salman, Irak İslam Konseyi Kadın Kolları Türkiye temsilcisi Mekiye Şakir Akgül, Moskova Ehlibeyt Derneği Başkanı Hacı Metleb, CEM Vakfı Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanlığı sekreteri Süleyman Soylu, İFA Spor Başkanı Vedat Çağlar, ATA-DER yönetimi, çok sayıda alim ve dernek temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başlayan programda Zehra Ana Yardımlaşma Başkanı Meftune Atam, derneğin faaliyetleri ve ileriye dönük projeleri hakkında bilgi verdi.

Dernek başkanının konuşmasının ardından Zehra Ana tanıtım filmi katılımcılara izletildi. Filmin ardından Irak İslam Konseyi Kadın Kolları Türkiye temsilcisi Mekiye Şakir Akgül kürsüye geldi.

Ulusal ve uluslararası basının büyük ilgi gösterdiği programda Akgül'ün konuşmasının ardından katılımcılara sunulan Zehra Ana Gençlik Komisyonu'nun hazırladığı Hz.Fatıma'nın hayatından kesitlerin yer aldığı tiyatral izleti ve ezgi büyük beğeni topladı.

İlgiyle izlenen sunumun ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz davet edildi. Özgündüz, böylesine anlamlı bir programın organizesini üstlenen Zehra Ana Derneği'ni kutlayarak başladığı konuşmasında "Bu günü, kadınlarımızın haklarının, hukuklarının gözden geçirilmesi, hatırlanması, analarımıza olan borçlarımız ve vazifelerimizi gözden geçirme günü olarak kabul ediyoruz. Hakikatte her gün ana günüdür. Bugün Hz. Fatıma’nın doğum günü vesilesiyle burada toplandık." dedi.

Değerli liderimizin konuşmasının ardından dernek yararına açık artırma usulüyle yapılan tablo satışında tablo, en yüksek fiyatı veren CAFERİ-DER yöneticisi ve işadamı Özcan Korhan'ın oldu. Programın son aşamasında ise Zehra Ana Derneği'ne önemli katkılar sağlayan kişi ve kurumlara plaketleri takdim edildi.

Programın sonunda katılımcılar ellerinde Zeynebiyeli gençlerin dağıttığı güllerle, çocuklar ise Zeynebiye.com baskılı balonlarla salondan ayrıldılar. 

Programın fotoğraf albümünü görüntülemek için tıklayınız 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.