Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD: Türkiye, Pakistan'a Askeri Eğitim Vermeli

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye'nin Afganistan ve Pakistan'a askeri eğitim için destek olmması gerektiğini söyledi. 

05 Haziran 2009
ABD: Türkiye, Pakistan'a Askeri Eğitim Vermeli

Amerikan-Türk Konseyi (ATC) toplantıları dolayısıyla Washington'da bulunan Jeffrey, Washington'da bir grup gazeteciyle yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

Jeffrey, Türkiye'nin Afganistan'daki birliklerinin görev niteliğinin değişmesi veya sayılarının artırılması yönünde talepleri olmadığını kaydetti.

Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyindeki askeri operasyonları konusunda da bilgi veren Jeffrey, Türkiye'nin bu operasyonları ABD ve Irak ile koordine ettiğini ve operasyonun genellikle hava taarruzu şeklinde yürütüldüğünü söyledi.

TÜRKİYE'NİN IMF ANLAŞMALARINI DESTEKLİYORUZ

Türk ekonomisiyle ilgili bir soru cevaplayan Jeffrey, Türkiye'de bankacılık sektörünün önceki dönemde reformdan geçmesinden dolayı kriz döneminde başarılı bir sınav verdiğini belirterek, kamu borç oranının düşük olmasını da olumlu olarak nitelendirdi. Buna karşılık Jeffrey, Türk ekonomisinin ihracata dayalı bir ekonomi olmasından dolayı, Türk mallarının alıcısı olan ülkelerdeki yavaşlamadan dolayı sıkıntıya girdiğini ifade etti.

Jeffrey, ülkelerle Uluslararası Para Fonu (IMF) arasındaki anlaşmaları genellikle desteklediklerini, ancak kararın ülkelere ve IMF'ye ait olduğunu söyledi. James Jeffrey, Türk ekonomisine ilişkin kaygılı bulunmadığını, IMF ile görüşmelerde müzakerelerin uzun sürebildiğini kaydetti.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.