Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Cemevlerine Su Bedava

Antalya Büyükşehir Belediyesi, cemevlerine bedava su verme kararı aldı. 

26 Mayıs 2009
Cemevlerine Su Bedava

Antalya Büyükşehir Belediyesi, cemevlerinin ibadeşane olarak camiler gibi bedava su hakkından yararlanması yönünde karar aldı.

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılı bütçesini görüşmek üzere toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu, cemevlerinin ibadeşane olduğunu belirterek camilerin şadırvanları gibi bedava su hakkından yararlanması yönünde karar verdi. ASAT Genel Müdürü Feşi Yalçın, 4 CHP'li, 2 AKP'li ve 1 MHP'li üyeden oluşan komisyon kararının yarın gerçekleşecek Genel Kurul'nda görüşüldükten sonra karara bağlanacağını söyledi.

ASAT'ın 2009 yılı bütçesini görüşmek üzere toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen'in Antalya Alevi Kültür Dernekleri'nin isteği üzerine Antalya'da bulunan bir cemevinin, camiler gibi bedava su kullanım hakkından yararlandırılması isteğiyle ilgili verdiği önergeyi kabul etti. CHP'nin ağırlıkta olduğu komisyonda cemevlerinin ibadaşane olduğu belirtilerek, cami şadırvanlarında olduğu gibi bedava su kullanılması gerektiği yönünde görüş birliği çıktı. ASAT Genel Müdürü Yalçın, komisyon raporunun Genel Kurul'da onaylanmasının ardından cemevinde ibadet amaçlı kullanılan su için ayrı sayaç takacaklarını kaydetti.

Alevi Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Ergun Kurt, aynı taleple AKP'li Menderes Türel döneminde de bir öngerge verdiklerini belirterek, ``O günler de yaşanan cemevi ibadeşane midir, değil midir tartışmasının ardından bugün alınan karar son derece isabetlidir'' dedi. Kuşadası ve Sultanbeyli belediyelerin de cemevlerinin ibadeşane olarak değerlendirildiğini ifade eden Kurt, ``Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konuda karar alan ilk büyükşehir belediyesi olmuştur'' dedi.

Habercem

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.