Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kocaeli İmam Ali Camii İbadete Açıldı

Kocaeli Çayırova İmam Ali Camii, 24 Mayıs Pazar günü bölgedeki Ehlibeyt dostlarının ve çok sayıda alimin katılımıyla ibadete açıldı. 

25 Mayıs 2009
Kocaeli İmam Ali Camii İbadete Açıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim'le başlayan programda hoşgeldiniz konuşmasını İmam Ali Camii İmamı Ziya Gök yaptı.

CAFERİ-DER, Zeynebiye ve bölge camilerimizin yöneticilerinin de katıldığı programda konuşan değerli alimlerimizden Hasan Kanaatlı: "Ülkemizin gözbebeği olan İstanbul-Kocaeli bölgesinde Ehlibeyt mektebinin sesini duyuran camilerimize bir yenisinin daha eklenmesi milli birliğimize katkı yapacaktır." dedi. Diyanetin içine sızan Vahabi tefrikacıların Caferiler'le devletin arasının açmaya çalıştığını belirten Kanaatlı, bu anlamda devletimizin diyaneti gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Türkiye'deki Caferi mektebinin lokomotifi olan Zeynebiye'nin Büyük Zeynebiye Camii ve Kültür Kompleksi projesiyle dünyanın ilgi odağında olacağını vurgulayarak bu projenin en kısa zamanda inşası için yoğun çaba göstermeye davet etti.

İlçe emniyet müdür ve müftüsünün de katıldığı cami açılışında söz alan Çayırova Emniyet Müdürü Taşkın Tuncer, Caferilerin devletine, milletine gönülden bağlı olduğunu; ahlaklı ve erdemli insan yetiştiren camileriyle bu bağlılığın artacağını söyledi.

Camiye en çok bağışı yapan Zeynebiye adına, Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Hasan Salman'ın kurdaleyi kesmesinin ardından, günün hayrına verilen yemekle program son buldu.

 İmam Ali Camii Fotoğrafları:

 

Gebze İmam Ali Camii' nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programının fotoğrafları için tıklayınız (Mart/2009)

 

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.