Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Amerika, Irak ve Afganistan İçin Altı Trilyon Doları Daha Gözden Çıkardı!

Roberts: Bu savaşlar aldatmacadır; silah sanayini zengin kılmak ve askerin otoriteye sahip olması için tasarlanmaktadır. 

18 Mayıs 2009
Amerika, Irak ve Afganistan İçin Altı Trilyon Doları Daha Gözden Çıkardı!

"Dünya'nın tek süpergücünün" Irak ve Afganistan gibi ülkeler tarafından tehdit ediliyor olması nasıl mümkün olabilir? Eğer ki işgalcilere karşı gerilla kabiliyetinden başka bir askeri kapasitesi olmayan ülkeler tarafından tehdit edilebiliyorsa bu durumda ABD nasıl süpergüç olabilir?

"Bu savaşlar" aldatmacadır, Amerikan silah sanayini zenginleştirmek ve "güvenlik kuvvetlerinin" Amerikan vatandaşları üzerinde polis gücüne sahip olması için tasarlanmıştır.

Amerikalıların evlerini kurtarmak için üç kuruş para yok ama müslüman kadınları ve çocukları öldürmek, milyonlarca insanı mülteci durumuna düşürmek için yüz milyarlarca dolar var – ki mülteci durumuna düşen o insanların birçoğu ya isyancılara katılacak ya da bir sonraki göçmen dalgasıyla Amerikaya yönelecek. Amerikan yönetiminin işleyişi böyle. Ve sanıyor ki kendisi "tepedeki şehir, dünya üzerindeki kandildir."

Amerikalılar Obama'yı seçtiler çünkü Bush'un faşistlerinin gereksiz, Amerika'nın şöhretini ve mâli gücünü tahrib eden, hiçbir kamu çıkarına hizmet etmeyen mücrim savaşlarını sona erdireceğini söylemişti. Ancak Beyaz Saraya yerleştikten sonra kendisini askeri/güvenlik kompleksi tarafından idare edilirken buldu. Savaş sona erdirilmedi, artık makbul görülmeyen Irak'tan daha makbul olan Afganistana nakledildi. Bu arada Obama, Pakistan'ın egemenliğini ihlal ederek Pakistan'daki hedeflere saldırmaya devam ediyor. Askeri/güvenlik kompleksinin Irak'ta süren tek bir savaş yerine daha zor şartlar altında sürdürülen iki savaşı var artık.

Pentagon bütçe belgelerine göre Afganistan savaşının mâliyeti, gelecek yıla kadar Irak savaşının mâliyetini aşacak. Harvard'ın bütçe uzmanı, Nobel ödüllü bir ekonomistine göre Irak savaşı, Amerikan vergi mükelleflerine 3 trilyon dolara patladı yani 3.000 milyar dolar cepten çıktı ve gelecekteki borç çoktan tahakkuk etti (gazilere yapılacak harcamalar vb şekillerde).
Şayet Pentagon haklıysa, o halde ABD hükümeti iki savaş için gelecek yıla kadar 6 trilyon dolar harcayacak demektir ki bu savaşların tek gâyesi silah imâlatçılarını ve "güvenlik" bürokrasisini zenginleştirmek.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.