Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Afganistan'da ABD Katliamının Korkunç Bilançosu

Geçtiğimiz hafta Amerikan uçaklarının düzenlediği hava saldırısının kesin bilançosu açıklandı: 93'ü çocuk 140 sivil. 

14 Mayıs 2009
Afganistan'da ABD Katliamının Korkunç Bilançosu

ABD'nin geçen hafta Batı Afganistan'da Balabölük'te havadan yaptığı katliamın bilançosu netleşti. Afgan köylülerin ifadelerine göre katliamda 140 sivil can verdi ve bunun 93'ünü çocuklar 25'ini ise kadınlar oluşturuyor.

Afgan yetkililer tarafından açıklanan "Ferah ili, Balabölük bölgesi bombardımanında şehit olanlar" listesinde, ölenlerin isimleri, yaşları ve baba adları yer alıyor.

Listeye göre ölenlerin en küçüğü sekiz günlük bir bebek olan Seyid Musa. Listede, 18 yaş altında 55 kız ve 40 erkeğin ismi var. Ölenlerin sadece 22'si 18 yaşın üstündeki erkeklerden oluşuyor.

Ölenlerin sayısı hakkındaki tartışma Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Washington arasındaki ilişkileri yeniden germişti! ABD Başkanı Obama ve Dışişleri Bakanı Clinton, Karzai'den özür dilemişlerdi.

Amerikan televizyonlarına konuşan Karzai, ABD bombardımanının durması çağrısında bulunmuştu. ABD ise sivil kayıplara rağmen, katliamları sürdürmeye kararlı olduğunu açıklayarak Karzai'nin çağrısını reddetmişti.

Karzai, CNN'deki konuşmasında, Washington'ın, sivillerin yaşadığı köyleri vurmak haricinde yeni bir taktiğe gereksinimi olduğunu söylemişti. Hava saldırılarını kabul edilemez bulan Karzai, sivillerin evlerinde ve köylerinde terörizmin bulunamayacağını vurgulamıştı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.