Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ali Asker Ekibi Faaliyetlerini Anlattı

Geçtiğimiz pazar günü akşam namazının ardından Zeynebiye Camii'nde sunum yapan Ali Asker Ekibi, sosyal ve kültürel faaliyetleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. 

13 Mayıs 2009
Ali Asker Ekibi Faaliyetlerini Anlattı

Zeynebiye Camii'ndeki sunumda şu bilgilere yer verildi:

Ali Asker Ekibi'nin Misyonu

Toplumumuzun geleceğini oluşturan gençlerimizi gerek okul ve aile hayatlarında gerekse toplum içerisinde bilinçli bir şekilde yetiştirebilmenizde sizlere yardımcı olmaktır.

Çocuklarımızı günümüzün olumsuz şartlarından koruyup onlara doğru bir şekilde eğlenebilecekleri ortamlar hazırlayarak, çocukluğun gereği olan oyun oynayıp eğlenmenin yanı sıra onlara ahlaki değerler de kazandırmak bizim amaçlarımız arasındaki en temel unsuru teşkil etmektedir. Tüm bunların yanı sıra kendi bünyemizde oluşturduğumuz “eğitim komisyonu” tarafından gençlerimizin hayatlarında ve toplumumuzun geleceğinde önemli rol oynayan eğitimlerine de katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.

Etkinlikler

Sinema Günleri

Aliasger ekibi olarak ilk kez bu yıl başlatmış olduğumuz etkinliklerden biri olan sinema organizasyonlarını üç ay içerisinde üç kez düzenlemiş olup bundan sonraki her ay içinde de en az bir kez gitmeyi planlamaktayız.


Kitap Okuma Günleri

Hafta içi Cuma günleri akşam namazını müteakiben cami içerisinde kişisel gelişimimize katkıda bulunmak ve kitap okuma alışkanlığı kazanabilmek adına tüm arkadaşlarımızla birlikte kitap okumaktayız.

Futbol Maçları

Hafta sonu cumartesi günleri saat 14.00 da futbol maçları organize ederek genç arkadaşlarımızla birlikte tüm haftanın stresini üzerimizden atıyor ve fiziki gelişimimize de katkıda bulunuyoruz.


Dua Günleri

Hafta içi her Salı yine akşam namazını müteakiben cami içerisinde manevi gelişimimize katkıda bulunmak için tüm arkadaşlarımızla birlikte “Tevessül Duası” okumaktayız.

Bilgi Yarışmaları

Hafta içerisinde öğrendiğimiz bilgilerin ne derece faydalı olduğunu ve arkadaşlarımızın bundan ne derece istifade edebildiklerini ölçebilmek adına işlediğimiz konuları içeren “bilgi yarışmaları “ yapmakta ve başarılı olan arkadaşlarımızı teşvik için ödüllendirmekteyiz.

Kahvaltı Günleri

Yine hafta sonu cumartesi günleri camimizin karşısında bulunan etüt merkezimizde, günün ilk saatlerinde beraber olabilmek ve birlikte bir şeyler paylaşabilmek için 2 haftada bir kahvaltı organizasyonları düzenlemekteyiz. Kahvaltımızın ardından da etüt merkezimizin altında bulunan internet salonumuzda 1 saat ücretsiz oyun oynamaktayız.

Kulüpler

Bunlara ilave olarak kişisel becerilerimizi geliştirebilmek ve kendimize olan güvenimizi kazanabilmek için 5’erli ve 6’şarlı gruplardan oluşan;
     - Şiir
     - Okuma
     - Marş 
     - Tiyatro
     - Sosyal etkinlik
kulüplerimizi oluşturmuş bulunmaktayız.

Ali Asker Ekibi Olarak Yapacaklarımız

1.    Yazın gelmesiyle birlikte geçtiğimiz yıllarda da birçok kez gerçekleştirmiş olduğumuz  piknik organizasyonları düzenlemek.

2.    Sinema etkinliklerimize ilave olarak çocuk tiyatroları ve müze gezileri  düzenlemek .

3.  Usul-u Din ve Furu-u Din gibi konulardan sonra dinimizin direği olan “namaz” ve onun ön hazırlığı olan “abdest” dersleri düzenlemek.

4.  Hafta sonları düzenli olarak yaptığımız futbol maçlarımızı bir turnuva haline getirerek maçlarımızı daha heyecanlı hale getirmek ve şampiyon olan takımımızı da ödüllendirmek.

5. Yine yazın gelmesiyle birlikte kişisel gelişimimize katkıda bulunabilmek için kültürel gezi organizasyonları düzenlemek.

En çok önem verdiğimiz konuların başında; çocuklarımızın eğitimlerinde başarılı olmalarına katkıda bulunmak amacıyla Ekibimizin üniversiteli gençlerinden oluşan ”Eğitim Komisyonu” tarafından gençlerimizin okul derslerine yönelik etüt programları düzenleyerek  onların  başarılarına katkı sağlamak gelmektedir. Etüt programlarımızın yanı sıra gerekli gördüğümüz ve istekli olan arkadaşlarımız için birebir etütler yaparak onların okul başarılarını artırmayı amaçlamaktayız.

Sizlerde çocuklarınızın bu sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanmasını istiyorsanız, çocuklarınızı akşam namazını müteakiben cami içerisinde yaptığımız toplantılara göndermeniz yeterlidir.

Ali Asker Ekibi Yönetimi-İletişim:

Şener Koca : 0546 616 16 02     Seccad Yeşilkaya: 0534 659 51 86

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.