Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İslam Ümmetinin Birliğini Hedef Almıştır!

Irak?ın Şii Mercii Ayetullah Sistani?nin Kerbela?daki temsilcisi, Şiiler ve Şia Uleması?nın kafir ilan edilmesini kınadı ve bu fetvayı yayınlayarak İslam Ümmeti içinde tefrika çıkarmak ve teröristliği yaymak peşinde olan müftülerin cezalandırılmasını istedi. 

09 Mayıs 2009
İslam Ümmetinin Birliğini Hedef Almıştır!

FHA’nın “Esvat El-Irak” tan bildirdiği habere göre, Şeyh Abdulmehdi El-Kerbelai, Kerbela şehrinde İmam Hüseyin’in –s- mutahhar türbesinde gerçekleşen Cuma Namazı Hutbesinde şöyle dedi: İslam Ümmetinin birliğini istemeyen kimseler vardır. Bunlar İslam Ümmetinin parçalara bölünmesini ve aralarında ihtilaf olmasını istiyorlar. Bu kimseler diğerlerinin kafir olduğu fetvasını veriyorlar. Bunlardan biri de İngiliz radyosunun bir programında yayınlanan, istisnasız tüm Şii Müslümanlar ve Şii Ulemasını kafir ilan eden birinin fetvasıydı.

Şeyh Abdulmehdi El-Kerbelai sözlerinin devamında; Teröristlerin, terörist eylemlerine devam etmesini sağlamak için fetva veren şahısların tüm İslami mezheplerce cezalandırılmasının gerektiğini ve Irak’ta vuku bulan terörist eylemlerinin ve suçsuz insanların kanının akıtılmasının müsebbibinin bu gibi fetvaların olduğunun altını çizdi.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.