Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Savaşa 100 Milyar Dolar Daha Aktaracak

Temsilciler Meclisi, savaşa beş ay için 95,6 milyar dolar verdi. 

08 Mayıs 2009
ABD Savaşa 100 Milyar Dolar Daha Aktaracak

Irak ve Afganistan savaşlarında kullanılmak üzere ayrılan paranın1,4 milyar doları Pakistan'a yardım olarak verilecek. Bir başka ifadeyle, Obama'nın beklediğinden yaklaşık 12 milyar dolar fazla tutarı ifade eden 96,7 milyar dolarlık ödenek ABD'nin Afganistan ve Irak'taki askeri ve diplomatik operasyonlarında kullanılacak.

Obama'nın Kongreye gönderdiği ve gelecek mali yıl için belirlenen savunma bütçesi ise 664 milyar dolarlık tutarı öngörürken, bunun 534 milyar doları genel savunma harcamaları, 130 milyar dolarlık bölümü ise Afganistan ve Irak dahil olmak üzere denizaşırı operasyonlar için ayrıldı.

Söz konusu 130 milyar dolarlık bütçe kaleminde Afganistan için 65 milyar dolar, Irak için 61 milyar dolar harcama öngörülürken, ABD'nin bu ülkelerdeki savaşının başlamasından bu yana ilk kez Afganistan'a Irak'tan fazla harcama tutarının ayrıldığı dikkati çekiyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.