Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Alevi Çalıştayı 14 Mayıs'ta

Alevi açılımı için yerel seçim sürecinin bitmesini bekleyen hükümet harekete geçiyor. 14 Mayıs'ta Alevi çalıştayı yapılmasına karar verildi. 

05 Mayıs 2009
Alevi Çalıştayı 14 Mayıs'ta

Ankara'da yapılacak çalıştaya geniş katılım hedefleniyor. Toplantıda hükümet adına Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik yer alacak.

AKP'nin Alevi kökenli milletvekillerinden Reha Çamuroğlu'nun da görev alacağı çalıştayda, Alevi temsilcileri dinlenecek; sorunlar ve çözüm önerileri konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak.

İlk çalıştaydan sonra üç ayrı çalıştay daha yapılması planlanıyor. AKP kurmayları, çalıştayların ardından hükümetin atacağı adımları netleştireceğini söyledi.

Hükümet, bir süredir Alevi dedelerine maaş bağlanması, cem evlerine devlet yardımı yapılması ve zorunlu din dersine düzenleme getirilmesi üzerinde duruyordu.

CNNTURK

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.