Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'daki Katliamda PKK Şüphesi

Azerbaycan'daki okul baskınında PKK'nın parmağı olabileceği iddiası ortaya atıldı. Yeni Müsavat Gazetesi, saldırganın Kürt asıllı olduğunu, Rusya ve Gürcistan'da eğitim aldığını yazdı.  

03 Mayıs 2009
Azerbaycan'daki Katliamda PKK Şüphesi

Azerbaycan'da düzenlenen okul baskınında PKK'nın parmağı olabileceği iddiası ortaya atıldı. Azeri Yeni Müsavat gazetesi, saldırganın Kürt asıllı olduğunu, Rusya ve Gürcistan'da eğitim aldığını yazdı.

Azerbaycan'ı sarsan kanlı okul saldırısının ardından soruşturma geniş çaplı olarak sürdürülürken, katiamın arkasında saldırganlara destek veren bazı ülkeler olduğu iddia ediliyor.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Devlet Petrol Akademisi'ne düzenlenen silahlı saldırının failiyle ilgili Azeri basını şok iddialar ortaya atmaya devam ediyor. Önceki gün saldırının Rusya eliyle gerçekleştirildiği ve hedefin Başbakan Erdoğan'ın Bakü ziyaretini sabote ederek iki ülke ilişkilerini baltalamak olduğu yönündeki iddianın ardından dün de Yeni Müsavat gazetesi, katilin Kürt asıllı olduğunu yazdı. Gazetenin haberine göre, okulda rastgele ateş açarak 13 kişinin ölümüne ve 10 kişinin de ağır yaralanmasına yol açan Ferda Kadirov isimli şahıs, ailesi Ermenistan'dan göç etmiş Kürt asıllı biri. "Güvenilir" kaynaklara dayandırıldığı ifade edilen haberde, Kadirov'un ailesinin Sovyet döneminde Ermenistan'dan Azerbaycan'ın Taştepe şehrine göç ettiği kaydedildi.

Gazete, Kadirov'un Kürt asıllı olma ihtimalinden ve uzun süre Rusya ve Gürcistan'da kalarak orada eylem hazırlığı içine girme ihtimalinden yola çıkarak PKK şüphesi üzerinde durulduğunu belirtti. Habere göre, katliam Rusya ve Gürcistan'da güçlü terör ağı bulunan PKK'nın bir eylemi olabilir. Bakü'de düzenlenen okul saldırısını Rusya'nın planladığını ve amacının, bir gün sonra Azerbaycan'a gitmeyi planlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı engelleyerek Türk-Azeri ilişkilerini sekteye uğratmak olduğunu iddia eden Yeni Müsavat, saldırganın kullandığı Makarov tipi silahın daha çok mermi atmak için özel olarak tasarlanmasına da dikkat çekmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.