Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağdat'taki 'Nifak' Bombasında Ölü Sayısı 51'e Yükseldi

Bağdat'ta dün kalabalık bir pazar yerinde eş zamanlı iki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 51'e yükseldi. 

30 Nisan 2009
Bağdat'taki 'Nifak' Bombasında Ölü Sayısı 51'e Yükseldi

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün kalabalık bir pazar yerinde eş zamanlı iki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 51'e yükseldi.

Bağdat'ın Şii nüfusun çoğunlukta olduğu Sadr Kenti dış mahallesinde düzenlenen saldırılarda 76 kişi de yaralandı.

Yetkililer, saldırı bölgesinde park halinde bomba yüklü bir taksi de bulunduğunu ve bomba yüklü üçüncü aracın güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bu arada, saldırılar, ülkedeki önde gelen Sünni siyasi parti Irak İslami Parti tarafından da kınandı.

Parti tarafından yapılan açıklamada, saldırının hedefinin Sünniler ile Şiiler arasında çatışma çıkarmaya yönelik açık bir girişim olduğu belirtilerek, "kanlı ellerin Iraklıların korku içinde olması isteğine ve ülkenin düşmanlarının komplosuna izin vermemek için bütün siyasi partilere, hükümete ve özellikle güvenlik güçlerine çağrıda bulunulduğu" kaydedildi.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.