Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Polonyalı Piyanistten Sahnede ABD'ye Protesto

Dünyanın en iyi piyanistleri arasında gösterilen Zimerman konser ortasında şok etti. 

29 Nisan 2009
Polonyalı Piyanistten Sahnede ABD'ye Protesto

Dünyanın en iyi piyanistleri arasında gösterilen Krystian Zimerman konserin ortasında ayağa kalktı ve sözleriyle salondakileri şok etti

Los Angeles'taki Walt Disney Konser salonunu dolduran yüzlerce davetli, dünyanın en iyi piyanistlerinden birinin çaldığı notaları dinlemeyi bekliyordu. Ancak Polonyalı müzisyen Krystian Zimerman konserin ortasında bastığı "politik bir nota" ile salondakileri şok etti.

Konserin ortasında piyanosunun başından kalkan Zimerman, "elinizi ülkemden çekin" diye başladığı konuşmasında, Amerika'nın Guantanamo'dan Irak'a kadar sorumlu olduğu insan hakları ihlallerini bir bir saydı. ABD'nin ülkesindeki askeri politikalarını sert bir dille eleştirdi.

"Bütün dünyayı ele geçirmeye çalışan bir ülkede artık çalmak istemiyorum" ifadeleriyle konuşmasına sürdüren Zimerman'ın politik çıkışını protesto eden bazı dinleyiciler ise salonu terk etti.

52 yaşındaki Polonyalı piyanist konserin ardından ABD'den ayrılırken, bir daha bu ülkede konser vermeyeceğini açıkladı.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.