Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Son Saldırıların Sorumlusu ABD?nin Serbest Bıraktığı Teröristler

Iraklı bir güvenlik yetkilisi, son haftalarda peş peşe düzenlenen saldırıların sorumlularının Amerika?nın kendi kontrolü altındaki cezaevlerinden serbest bıraktığı baasçı ve selefi teröristler olduğunu açıkladı. 

25 Nisan 2009
Son Saldırıların Sorumlusu ABD?nin Serbest Bıraktığı Teröristler

Iraklı bir güvenlik yetkilisi, son haftalarda peş peşe düzenlenen saldırıların sorumlularının Amerika’nın kendi kontrolü altındaki cezaevlerinden serbest bıraktığı baasçı ve selefi teröristler olduğunu açıkladı.
 
İran Radyo Televizyon Kurumuna bağlı Merkezi Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Iraklı bir güvenlik yetkilisi, Kazımeyn, Diyala ve Bakuba’da düzenlenen son saldırıların sorumlularının 2006-2007 yıllarında gerçekleştirdikleri terörist saldırılar yüzünden tutuklanan; ancak geçtiğimiz haftalarda Amerikalılar tarafından serbest bırakılan Baasçı ve selefi teröristler olduğunu belirterek Irak güvenlik güçlerinin elinde bu konuda çok ciddi deliller bulunduğunu açıkladı.
 
Son terörist saldırıların yaşandığı bölgelerdeki güvenlik yetkisinin Amerikalıların elinde bulunduğuna dikkat çeken Iraklı bir siyasi analist de “bu terörist saldırılarla Amerikan askerlerinin merkez bölgelerindeki bazı kentlerden kısmen çekilmeleri ve Iraklı yetkililerin Amerikalıları güvenlik anlaşmasındaki çekilmeyle ilgili maddelere uymaları konusundaki uyarılarıyla doğrudan ilişkisi bulunmaktadır” dedi.
 
Amerika’nın Irak’taki birliklerini Komutanı General Raymond Odierno, Irak güvenlik güçlerinin güvenliği sağlama konusunda yetersiz olduğunu öne sürmüş ve Amerikan askerlerinin kentlerden çekilmesinin terörist grupların rahat hareket etmesini sağlayacağını belirterek Bağdat ve Washington arasında imzalanan güvenlik anlaşmasına rağmen Amerikan askerlerinin bazı kentlerden çekilmesinin ertelenmesi gerektiğini söylemişti.
 
General Odierno’nun bu açıklamasını teröristlere davetiye çıkarmak olarak niteleyen Iraklı güvenlik yetkilisi, Amerikan askerlerinin Irak güvenlik güçleriyle koordinasyon içerisinde çekilmesi gerektiğini belirterek, ABD ile imzalanan güvenlik anlaşmasının bu koordinasyonu öngördüğünü, Amerikalıların da bunu uygulamakla yükümlü olduğunu hatırlattı.
 
Irak’la ABD arasında imzalanan anlaşma, Amerikan askerlerinin haziran sonuna kadar Irak’taki kentlerden ve köylerden belirlenen askeri üslere çekilmesini öngörüyor.
 
Amerikalı askeri yetkililer, son olarak güvenlik anlaşmasının çekilmeyle ilgili bazı maddelerinin yeninden gözden geçirilmesi gerektiğini açıklamışlardı.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.