Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM Raporundan Kerkük' te Bölünmeye Ret

BM tarafından hazırlanan raporda, hepsinde de merkezi hükümete bağlı kalmak şartıyla dört ayrı seçenek sunuluyor. 

23 Nisan 2009
BM Raporundan Kerkük' te Bölünmeye Ret

Birleşmiş Milletler, Kerkük'ün de aralarında olduğu "tartışmalı bölgeler" raporunu dün Iraklı yetkililere sundu.

Merakla beklenen raporda Kerkük'ün bölünmesine veya bölgesel kürt yönetimine bağlanmasına ilişkin hiçbir tavsiye yer almadı. Kerkük'ün merkez hükümetten ayrılmasına ilişkin tüm seçeneklere red edildi.

BM'nin Irak Misyonu Başkanı Staffan de Mistura, on yıllardır süren Kerkük sorununun çözülmesi için BM'nin Bağdat hükümetine yardım etmesi dileğinin dile getirildiği raporu, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Başbakan Nuri El Maliki ve Iraklı Kürt lider Mesud Barzani'ye sundu.

4 seçenek içeren rapor, Irak'ın kuzeyindeki 14 tartışmalı bölge için de tavsiyelerde bulunuyor. Seçeneklerin ne olduğu konusunda açıklama yapılmadı.

Iraklı yetkililerden gelen ilk yanıtların çok olumlu olduğu belirtildi. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim Kerkük'ün tamamının kontrolünü istiyor

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.