Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail' deki Yahudiler Irak Topraklarına Göz Koydu

İsrail'e Irak'tan göç eden Yahudiler, bir bildiri yayınladı ve Irak'tan resmen toprak istedi. 

23 Nisan 2009
İsrail' deki Yahudiler Irak Topraklarına Göz Koydu

İsrail'e göç etmeden önce Irak'ta yaşayan Yahudiler şimdi Irak'tan göçten önce sahip olduklarını iddia ettikleri toprakları istedi. Yahudiler, kendi istekleriyle terkettikleri Irak'tan siyonist İsrail'e gitmek için ayrılmışlardı ve sahip oldukları varlıkları da satmışlardı.

KDP'nin resmi sitesi Peyamner'in IPA ajansına dayanarak verdiği habere göre, göç öncesi Irak'ta yaşayan Yahudileri kapsayan Nahumaye Yahudi Örgütü başkanı Dawid Musa Selim, bir bildiri ile Irak Yahudileri olarak arazi, emlak, ziynet ve bankalarda kalan hesaplarının kendilerine verilmesi talebinde bulundu. Kendisi aslen bir Kürt Yahudisi olan Dawid Musa Selim, atalarının uzun yıllar Irak topraklarında yaşadığını ve yaşadıkları o dönemde de Irak ekonomisinin yüzde 80'inin kendilerinde olduğunu iddia etti.

"Atalarımız orada varlıklı bir durumdaydılar' diyen Dawid Musa Selim, Irak Yahudileri olarak arazi, emlak, ziynet ve bankalarda kalan hesaplarının kendilerine verilmesi talebinde bulundu.

Dawid Musa Selim, Irak'ın kendilerinin olduğuna dair gösterdiği delil ise Müslümanların da kutsal kabul ettiği peygamberlerin mekanları. Selim'e göre, 'Peygamber Yunus'un mezarı Musul'da ve Peygamber Danyal'ın mezarı da Kerkük'te bulunuyor.

İsrail'in Irak'a doğru genişlemesini başlıca iki büyük Kürt grubu destekliyor. Iraklılara göre, bunlar KYB ve KDP. Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani'nin oğlu Kubad Talabani, Washington'daki KYB temsilcisi. Kubad Talabani'nin eşi Şerri Kraham ise bir Yahudi.

KDP lideri Mesud Barzani'nin beş oğlundan biri olan Binjirfan Barzani'nin İsraillilerle yakın işbirliği içinde olduğu söyleniyor.

AMERİKALI GAZETECİ HABER VERMİŞTİ

Yahudilerin Irak'tan resmen toprak isteyeceklerini bir süre önce Online Journal'da yazan Wayne Madsen yazmıştı. Washington'da yaşayan araştırmacı gazeteci Madsen, İsrail'in Büyük İsrail için Irak'ın bazı parçalarını sömürgeleştirmek istediğini anlattığı makalesinde şunları belirtmişti:

"İsrail Irak ve İran Kürdistan'ın binlerce Yahudi Kürdü, antik Yahudi dini mekanları ziyaret edenler görüntüsü altında Musul ve Ninova'ya yerleştirmek istiyor.

Kürt ve Iraklı Sünni Müslümanlar ve Türkmenler, 2003'te ABD'nin işgalinden hemen sonra Kürt İsraillilerin tarihi Yahudi varlığı kabul edilen Irak Kürdistanında toprak satın almaya başladıklarını söylediler.

İsrailliler özellikle Musul'da Yunus peygamberin ve Kerkük'te Danyal peygamberin türbelerine ilgili duyuyorlar.

İsrailliler Kürt bölgesi dışındaki Yahudi varlıklarında da hak iddia ediyorlar. Bunlar arasında Irak'ta Şiilerin çoğunlukta yaşadığı Necef yakınlarındaki Babil Eyaletinde bulunan al Kifl köyündeki Ezekiel türbesi, Basra yakınlarındaki Misan eyaletinde al Uzayr'da Ezra türbesi de bulunuyor.

İsrailli yayılmacılar bu türbeleri Kudüs ve Judea ve Samaria dedikleri Batı Şeria gibi Büyük İsrail'in bir parçası olarak görüyorlar.

Kürt ve Iraklı kaynakların bildirdiğine göre, Mossad Irak'taki Yahudi İsrail varlıkları hakkında hak iddia edebilmek için İsrailli şirketler ve turistlerle yakın işbirliği içinde bulunuyor. Mossad, Kürt peşmerge kuvvetlerinin eğitiminde de büyük rol oynuyor.

Irak'ta faaliyet gösteren İsrailliler yabancı paralı asker olarak bulunuyor ve paraları Hıristiyan Siyonizm görüşünü destekleyen Amerikan Evanjelikleri tarafından ödeniyor."

HRİSTİYANLARA SALDIRILAR YAHUDİLERİN İŞİ

Araştırmacı gazeteci Madsen, Irak'ta Hristiyanlara karşı saldırıların ardında Yahudilerin de olduğunu aynı makalesinde ifade etmişti:

"Irak'ta Hristiyanlar özellikle vuruluyor. Sebebi de İsraillilerin hak iddia ettiği topraklardaki sakinleri yerlerinden etmek. Mossad ajanları ve Hıristiyan Siyonist paralı askerler, Chaldean Hıristiyanlara özellikle Ninove, Erbil, Hamdaniya, Bartalah, Talaskaf, Batnayah, Bashikah, Elkosheven, Ukrah ve Musul'da terörist saldırılar düzenlediler. İsrailliler ve müttefiklerinin bu saldırılarını ise aanslar hep, 'El Kaide ya da direnişçiler tarafından düzenlendi' diye duyurdu.

İsraillilerin Musul ve çevresindeki Hıristiyan nüfusu başka yerlere göç etmeye zorlamalarının başlıca amacı Büyük İsrail için toprak talebi ve iddiasında bulunabilmek. Irak'taki İsrail/ Hıristiyan Siyonist operasyon, İkinci Dünya Savaşı sonrasında İngilizlerin gözetiminde Filistin'in nüfus değişiminin bir tekrarıdır."

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.