Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kanada? da Ehl-i Beyt Camii Açıldı!

Başkent Toronto?daki Ehl-i Beyt aşıkları uzun bekleyişin ardından inşası tamamlanan Kadir Camii?nde ibadet etmeye başladılar.  

17 Nisan 2009
Kanada? da Ehl-i Beyt Camii Açıldı!

Kanadalı Ehlibeyt dostu Müslümanların kurduğu bu İslami merkez yirmi bin metrekarelik alanı kapsıyor. Kadir Camii ise dokuz yüz metrekarelik alan içeriyor.

 
İki katlı merkezin birinci katında ders sınıfları, ikinci katında ise Es-Sadık Medresesi bulunuyor. Her biri üç bin metrekarelik iki salon, etkinliklere iştirak edecek büyük kitleleri ağırlamak için tasarlanmış bu İslam Merkezi tam olarak tamamlandığında Kuzey Amerika’daki en büyük İslami merkez olacak.

1990 yılında Ehlibeyt aşıklarınca alınan arazi üzerine inşa edilen Kadir Camii’nin açılış töreni İslami teşkilatların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Caminin ilk cemaat namazı Hüccet’ül İslam Seyyid Muhammed Rezevi imamlığında kılındı.

Deyerler.org AİN

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.