Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD' nin Pakistan' daki Zulmü Sürüyor

ABD, son üç sene içinde Afganistan'dan kaldırdığı insansız hava uçaklarıyla 60'tan fazla saldırı yaptı, 687 sivili katletti. 

11 Nisan 2009
ABD' nin Pakistan' daki Zulmü Sürüyor

İnsansız uçak saldırıları, Pakistan'da günlük hayatın bir parçası haline geldi. ABD ordusu tarafından çoğunluğu Pakistan'ın sınır bölgesi topraklarında, son üç sene içinde yapılan 60'tan fazla insansız hava uçağı saldırısında, ölenlerin sayısı 701'e ulaştı. Pakistan istihbaratına göre, ölenlerden sadece yüzde 2'si El Kaide ile bağlantılı. Geri kalan 687 kişi ise sivil.

Devlet yetkililerinden edinilen bilgilere göre, ABD, insansız uçaklarla Pakistan topraklarında ilk saldırıyı 16 ocak 2006'de gerçekleştirdi, gerekçe olarak da gizlenmiş el-Kaide örgütünü hedef aldığını iddia etti.

Rapora göre 16 Ocak 2006'dan 8 Nisan 2009'a kadar ABD'nin toplam olarak 60 tane saldırı yapılmasına rağmen bu saldırılarda, El-Kaide ile bağlantılı sadece 14 kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.