Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak İçişleri Bakanlığı' ndan ABD' ye Terör Suçlaması

Irak İçişleri Bakanlığı, son günlerde artan terörist saldırıların ABD?nin serbest bıraktığı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 

11 Nisan 2009
Irak İçişleri Bakanlığı' ndan ABD' ye Terör Suçlaması

Irak’ta yayımlanan es-Sabah gazetesinin haberine göre İçişleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Yetkilisi Ala Tai, Amerika’nın Irak hükümetiyle istişare etmeden terör suçlularını serbest bıraktığını belirterek serbest bırakılan bu kişilerin yeniden sivillere yönelik terörist saldırılar düzenlediğini söyledi.
 
Irak güvenlik güçleriyle Uyanış Konseyleri arasında Bağat’ın Fazl bölgesinde yaşanan sorunların da son günlerde artan güvenlik sorunlarında etkili olduğunu belirten Tai, el-Kaide ve Baasçıların Uyanış Konseyleri içerisine sızdığını da belirterek bunların Uyanış Konseyleri ile güvenlik güçleri arasında yaşanan sorunlardan yararlanarak kaos yaratmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Dün de Sünni bölgesi Dure’deki Uyanış Konseyi Yetkilisi Mustafa Şebib, Uyanış Konseyleri içindeki terörist unsurların temizlenmesi gerektiğini belirterek Amerika’yı bazı silahlı grupların liderlerini serbest bıraktığı için sert bir şekilde eleştirmişti.
 
Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hadi Amiri de konuyla ilgili yaptığı açıklamada ABD’nin silahlı grupların liderlerini serbest bırakmasını eleştirerek bunun ABD ile imzalanan çekilme anlaşmasının açık bir ihlali olduğunu savundu.
 
Irak ile ABD arasında yapılan anlaşma, ABD’nin kendi kontrolünde bulundurduğu cezaevlerinde bulunan tutukluları Irak güvenlik güçlerine teslim etmesini öngörüyordu.
 
 YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.