Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bağdat' ta 14 Ayrı Bomba Yüklü Araç Alarmı

Irak istihbaratı, başkent Bağdat'ta saldırıya hazır olduğu sanılan 14 aracın peşine düştü. 

08 Nisan 2009
Bağdat' ta 14 Ayrı Bomba Yüklü Araç Alarmı

Irak istihbarat örgütü, son iki günde 11 ayrı bombalı saldırının gerçekleştirildiği başkent Bağdat'ta saldırıya hazır 14 aracın peşine düştü.

El Kaide ile adı yeni yeni duyulmaya başlayan Ehlül Hak adlı örgütün son iki günde Bağdat'ta gerçekleştirdiği bombalı saldırının ardından alarma geçen Irak güvenlik ve istihbarat birimleri, bomba yüklü olduğu sanılan 14 aracın peşine düştü.

Irak İstihbarat Örgütü Müsteşarı ve Ulusal Güvenlikten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan el-Vaili'nin akşam saatlerinde verdiği bilgiye göre, başkent Bağdat'ta henüz marka ve modelleri tespit edilememiş bomba yüklü 14 ayrı otomobilin dolaştığı kaydediliyor.

Son dönemlerde bombalı saldırılarda önemli ölçüde artış gözlenirken, kent halkına meçhul gördükleri araçları güvenlik birimlerine bildirmeleri çağrısında bulunan el-Vaili, güvenlik kollarını da dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bağdat'ta dün bombalı otomobillerle düzenlenen 10 ayrı saldırıda 39, bugünkü eylemlerde 8 olmak üzere iki günde 47 kişi yaşamını yitirmiş, son 48 saatlik zaman diliminde 162 kişi de yaralanmıştı. Saldırıların büyük bir kısmını ülkede yeni yeni duyulan Ehlül Hak adlı örgüt üstlenmişti.

Son 11 ayda şiddetin eski hızından uzak olduğu Irak'ta yeni bir şiddet dalgasının yayılmasından endişe ediliyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.